FOTO Nouă români au murit într-un grav accident de circulaţie petrecut în Ungaria. Ei se întorceau acasă din Slovenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şapte români şi-au pierdut viaţa în tragicul accident. FOTO Poliţia maghiară
Şapte români şi-au pierdut viaţa în tragicul accident. FOTO Poliţia maghiară

Un grav accident de circulaţie a avut loc marţi după-amiază pe un drum naţional din Ungaria. Nouă români, pasageri ai unui microbuz, au murit în urma impactului.

Şoferul microbuzului a filmat din greşeală accidentul mortal pentru că făcea Live pe Facebook

UPDATE 23.00 MAE confirmă, într-un nou comunicat, numărul morţilor în tragicul accident pentrecut în Ungaria: „Conform ultimelor informaţii obţinute de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, în urma operaţiunilor de descarcerare s-a constatat că numărul persoanelor decedate este de nouă. Până în prezent, s-a stabilit că patru persoane decedate sunt de cetăţenie română, existând indicii că şi restul victimelor ar fi cetăţeni români, însă procedura de identificare se află încă în curs de desfăşurare şi se derulează cu dificultate, dată fiind gravitatea accidentului“.

Potrivit aceluiaşi comunicat, trupurile neînsufleţite vor fi transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei şi a analizelor pe bază de ADN. MAE a solicitat autorităţilor române competente identificarea şi înştiinţarea, în regim de urgenţă, a familiilor din ţară ale persoanelor decedate în urma accidentului.

„Având în vedere numărul mare de victime, ministrul afacerilor externe a dispus activarea Fondului special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului, în vederea suportării costurilor legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite. De asemenea, Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate a fost activat în cadrul Celulei de Criză a MAE, pentru preluarea tuturor solicitărilor de asistenţă din partea familiilor“, se mai arată în comunicat.

Celula de Criză a MAE îşi continuă activitatea 24/7 până la finalizarea tuturor demersurilor de identificare a victimelor accidentului şi repatrierea trupurilor neînsufleţite. 

Ambasada României la Budapesta este în contact permanent cu autorităţile locale şi cu membrii de familie, acordând asistenţă consulară inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi eliberarea certificatelor de deces.

UPDATE 22.40 Nouă români şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier produs marţi în Ungaria, în apropiere de Budapesta, transmite MTI. În accident şi-au pierdut viaţa toate cele nouă persoane din microbuz - şapte bărbaţi şi două femei.

UPDATE ORA 21.30 Surse din Poliţie au confirmat pentru Adevărul că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş.

Şoferul microbuzului a filmat din greşeală accidentul mortal pentru că făcea Live pe Facebook

UPDATE 21.15 Purtătorul de cuvânt al MAE, Paul Ciocoiu, a confirmat că cei şapte oameni care şi-au pierdut viaţa în accident sunt români. „Microbuzul era înmatriculat în judeţul Mureş. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 18.00“, a adăugat Paul Ciocoiu, pentru Digi24.

Şapte cetăţeni români ar fi murit într-un accident de circulaţie petrecut pe Drumul Naţional 4 din Ungaria. Potrivit primelor informaţii de la faţa locului, şoferul microbuzului în care se aflau cei şapte români ar fi pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, fiind lovit în plin de un TIR care transporta nisip. Potrivit surselor „Adevărul”, cei şapte români se întorceau acasă din Slovenia.

Accident Ungaria FOTO Poliţia maghiară

Potrivit unui comunicat al MAE, „Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai în apropierea oraşului Budapesta, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România“.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului, şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la faţa locului accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Ministrul Afacerilor Externe a activat celula de criză a MAE.

Din datele obţinute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, potrivit aceluiaşi comunicat.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite