VIDEO FOTO Nerecomandat cardiacilor. A stăbătut apeductul de la Secu, de 210 de metri, fără să fie asigurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul care a uimit britanicii, prin apariţia sa în presă din insulă, continuă să îşi doboare propriile recorduri. Weekendul trecut, Flaviu Cernescu a reuşit să străbată un apeduct de la Secu (Caraş-Severin) lung de 210 de metri.

Flaviu Cernescu a pus în aplicare un traseu mai vechi, pe care însă nu a reuşit până acum să îl realizeze în totalitate.

Este vorba de "Marele apeduct" de la Secu, aflat în apropierea Reşiţei. Amatorul de sporturi extreme a făcut echilibristică străbătând o distanţă de 210 de metri pe o balustradă mai îngustă decât o linie de tren. Apeductul traversează o vale adâncă de peste 50 de metri.

“Am ochit acest apeduct de mult. Cochetez cu el de mulţi ani. I se spune <Marele apeduct>. Are o lungime de 210 de metri, însă cu tot cu marginea lui, unde este practic sârmă, am avut de mers 250 de metri. Abisul maxim este de 50 de metri. Până acum am reuşit să parcurg doar bucăţi din acest apeduct. Acum am zis că e momentul să îl trec de la un capăt la altul. Balustrada e destul de rigidă, dar e strâmbă”, a declarat Flaviu Cernescu.

Pentru ca dificultatea să fie şi mai mare, Flaviu Cernescu a străbătut apeductul fără să fie asigurat.

“Dacă mă dezechilibram mă puteam prinde de balustrada din dreapta mea. Am străbătut distanţa în nouă minute. Două minute am pierdut pe sârma. Nu era nimic riscant acolo, dar tehnic e mai dificil pentru că merg pe sârmă. A fost destul de solicitantă experienţa. M-a durut braţul stâng, pentru că tot echilibrul era modelat cu el. Mâna dreaptă era pregătită să mă prind de balustradă dacă mă dezechilibram”, a mai spus Flaviu Cernescu.

Şi pentru că mereu încearcă să ridice ştacheta, Flaviu Cernescu s-a apucat de jonglat cu trei mingi de tenis pe balustradă. A mers cu mingile cam zece metri.



Flaviu Cernescu este pasionat de slackline (mersul pe coardă), monociclu şi jonglerii. Luna trecută a ajuns în marile ziare din Anglia după ce a străbătut pe coardă un baraj din judeţul Gorj.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Programatorul timişorean care a uimit Marea Britanie cu pasiunea sa extremă

VIDEO “Regele” monociclurilor din Banat face senzaţie în zona industrială din Anina
 
Jonglerii pe muchie de cuţit cu monociclul: „La 50 de metri dacă ai greşit eşti mort”

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite