VIDEO Filmare din elicopter deasupra şantierului de pe autostrada Arad-Mako, care va lega România şi Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă înregistrare video din elicopter cu lucrările la Autostrada Vestului, secţiunea Arad-Mako, a fost postată pe YouTube. Aceasta arată stadiul lucrărilor de pe şantierul viitoarei autostrăzi care va lega România de Ungaria.

Potrivit  celor care au făcut filmarea aeriană, postată pe forumul peundemerg.ro, este ultima din acest sezonul 2014. Este pentru prima dată când avionul care pleacă de la Arad trecere dincolo de graniţă, în Ungaria, filmând şi stadiul lucrărilor de pe sectorul autostrăzii Mako-Nagylak.


Autostrada Nădlac-Arad va avea 39 de kilometri şi, după comunicările celor de la CNADNR, ar trebui să fie gata în decembrie. Din imaginile aeriene se vede însă că lucrările nu au cum să fie terminare în timp util. De partea cealaltă, maghiarii au transmis că autostrada de la Mako-Nagylak (localitatea de graniţă), de 23 de kilometri, va fi dată în folosinţă de abia în vara anului viitor. 


„Este un avans considerabil pe partea noastră, dar să fim realişti, mai avem destul. Nu-i judecaţi prea dur pe vecini că oricum depindem de ei şi de reţeaua lor. Pe de altă parte, Eurocopter a filmat cât s-a putut legal, adică până la nodul lor cu drumul de legătură către Nagylak. Segmentul până la Mako este mai mare şi în zare se vedea asfalt. Nu ştiu cum este cu chestia cu cine termină primul şi nici nu cred că mai contează. După ce termină constructorul oricum începe birocraţia cu punctul de frontieră”, au făcut un bilanţ cei de pe forumul peundemerg.ro.
 

Potrivit înţelegerii dintre cele două părţi, România va realiza construcţia porţiunii de autostradă de la graniţa dintre cele două ţări, iar reprezentanţii acestora au discutat, de asemenea, ca cele două tronsoane de autostradă, Mako-Nădlac, respectiv Nădlac-Arad, să fie deschise simultan.
 

Chiar dacă autorităţile române sperau să termine în 2014 autostrada până la graniţă, în realitate, acest lucru se va întâmpla tot în vara anului viitor. 


 

Odată realizată această autostradă, vestul României se va lega de Budapesta, iar de acolo de marile capitale ale Europei. Nu însă şi de Bucureşti. De la graniţă, România va avea o autostradă pe ruta Nădlac-Arad-Timişoara, de 93 de kilometri, până în aproierea de localitatea Remetea Mare. Tot în 2015 este preconizată şi terminarea lotului II din autostrada Timişoara-Lugoj.


Şoferii vor putea parcurge distanţa Timişoara-Budapesta, de 290 de kilometri, în 2-2,5 ore. 

Recomandări pe aceeaşi temă


VIDEO Imagini din avion cu şantierul autostrăzii Vestului. Drumul rapid care va lega România de Ungaria


FOTO Autostradă pe drum de pământ. Imagini inedite cu lucrările de la şoseaua rapidă Timişoara-Lugoj, lotul 2

CNADNR a atribuit construcţia lotului 2 din Autostrada Timişoara-Lugoj unei asocieri italiene. Costă 95 de milioane de euro fără TVA


S-a deschis circulaţia pe primul tronson de autostradă Timişoara – Lugoj, terminat cu 6 luni înainte de termen

Primul lot din Autostrada Lugoj – Deva ar putea fi folosit în sfârşit pe toată lungimea
 

FOTO Autostrada Arad-Timişoara, inaugurată a doua oară. Cum arată drumul de 4,3 milioane de euro pe kilometru

Ambiţia sârbilor, noua autostradă: Belgrad-Panciova-Vârşeţ-Timişoara

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite