VIDEO „De la mă-ta!“. Răspunsul dat de un director de la stat, întrebat de unde a avut bani de BMW X5

0
0
Directorul unei societăţi din subordinea Primăriei Timişoara l-a numit pe cetăţeanul care l-a apostrofat că a intrat cu maşina într-o zonă interzisă: nebun, vagabond, terchea - berchea FOTO Facebook
Directorul unei societăţi din subordinea Primăriei Timişoara l-a numit pe cetăţeanul care l-a apostrofat că a intrat cu maşina într-o zonă interzisă: nebun, vagabond, terchea - berchea FOTO Facebook

Un timişorean a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare care redă discuţia avută cu şeful Horticultura, Andrei Drăgilă, intrat cu BMW-ul proprietate personală într-o zonă interzisă. Directorul societăţii din subordinea Primăriei Timişoara a fost filmat în timp ce îl face pe timişorean „nebun”, iar când este întrebat de unde a avut bani de X5, Drăgilă răspunde: „De la mă-ta!”.

„Într-o dimineaţă dau peste un individ ieşit la plimbare cu X5-ul (cât de original!) în zona pietonală... aceeaşi zonă în care tu eşti amendat dacă eşti prins pe bicicletă. Îl întreb politicos dacă s-a rătăcit cumva. Se dovedeşte a fi doar prea important (după părerea lui) şi prea grăbit (tot părerea lui) ca să parcurgă pe propriile picioare distanţa de vreo 800 de metri (de-a dreptul intercontinentală) dintre sediul Horticultura SA şi Poşta Mare, unde spune marele om că avea treabă”, povesteşte timişoreanul Radu Lupascu, care a postat pe contul personal de Facebook şi un filmuleţ care redă o parte a discuţiei cu şeful societăţii Horticultura, Andrei Drăgilă.

„Filmarea începe după ce domn' director m-a ameninţat că „scoate pulanul” şi „mă rezolvă el”... aş plăti bani buni s-o văd pe asta”, a mai scris timişoreanul. Din filmuleţul postat pe Facebook se vede cum şeful de la Horticultura încearcă să scape de timişoreanul care îl apostrofează că a intrat pe o zonă interzisă. „Eu am întors maşina, nesimţitule! Pe unde să ies, măi nebunule? (…) Du-te, dom’ne, de aici şi lasă-mă în pace! Chiar te iei de mine? Te rog frumos să mă laşi în pace. Nu fi nesimţit! Cum vrei să ies? Să dau cu spatele, băi tâmpitule?”, a răbufnit Drăgilă.

Toţi credeţi că suntem terchea-berchea, dar noi vă plătim salariile, băi oameni buni. Nu ţi-ai permis tu X5 din salariul de bugetar. Pot să vă întreb ce salariu aveţi? Eu mi-am luat maşina din banii mei munciţi. Dumneavoastră din ce bani aveţi maşina asta?”, a întrebat timişoreanul, care a primit un răspuns prompt: „De la mă-ta!”. „Mă îndoiesc. Nu cred că sunteţi rudă cu mama”, a răspuns timişoreanul. În momentul în care şi-a dat seama că e filmat, directorul Horticultura l-a ameninţat pe bărbat că îi sparge telefonul.

Contactat de „Adevărul”, directorul Horticultura, Andrei Drăgilă, a declarat că a intrat în zona pietonală doar pentru a întoarce maşina şi, oricum, a intrat înainte de ora 9.00, când accesul maşinilor care obţin aprobare de la Comisia de Circulaţie este permis în zonă. Drăgilă a declarat că se grăbea să ajungă la o intervenţie care presupunea degajarea unor copaci trântiţi de furtună. „A venit un om de-a dreptul nesimţit. I-am explicat că e o situaţie neplăcută şi nu pot merge pe jos. M-a ameninţat că face poză. Ştiţi ce a făcut? Venea şi trăgea de maşină. Cum îşi permite treaba asta? Nu m-a lăsat să plec cu maşina”, a declarat directorul Horticultura.

Chiar dacă în imaginile postate de timişorean pe Facebook, Drăgilă spune că maşina pe care o conducea este „maşina mea privată”, şeful Horticultura a declarat pentru „Adevărul” că maşina este de serviciu. „Stau să dau explicaţii la oricine de pe strada asta?”, a explicat Drăgilă referirea la faptul că „este maşina mea privată”. „E normal să te pui în faţa unei maşini. Au venit ceilalţi doi băieţi care erau acolo, şi i-au spus să ne lase în pace să ieşim, dar asta nu a mai filmat. A fost de-a dreptul nesimţit. Sincer, vă spun. A tras de uşa de la maşina şi atunci categoric i-am spus: ‹‹Dom’ne, dacă îţi trag una, nu ştiu ce îţi fac. Cum îţi permiţi să tragi de maşina mea?››”, a mai spus şeful de la Horticultura, care a spus că nu îi pare rău pentru reacţia avută pentru că se grăbea să ajungă la degajarea unor copaci căzuţi care blocau strada. „Sunt situaţii de urgenţă când trebuie să acţionezi. Pe mine mă chema primarul, ce făceam? Nu puteam să plec că trebuie să dau explicaţii la toţi nebunii din Timişoara”, a mai declarat Drăgilă.

Declaraţia de avere a şefului de la Horticultura

Potrivit propriului CV, Andrei Drăgilă este şef la Horticultura, societate responsabilă cu administrarea spaţiilor verzi din Timişoara, din 1991. Declaraţia de avere a lui Drăgilă din 2016 nu este încă disponibilă. Potrivit declaraţiei de avere postate anul trecut, şi care reflectă veniturile din 2014, Drăgilă deţine 3,5 hectare de teren agricol moştenite în Caraş-Severin şi 10 ha de teren agricol cumpărate în 2007, la Orţişoara.

Şeful Horticultura deţine împreună cu soţia o casă de 835 de mp în Timişoara, obţinută în 2002, în urma unui schimb imobiliar. Împreună cu soţia, Drăgilă mai deţine o pensiune de 460 mp, o casă de locuit de 75 de mp şi o casă moştenită în Caraş-Severin.

Potrivit declaraţiei de avere de anul trecut, directorul Horticultura se plimbă cu o „Dacia 1310 berlineză”, fabricată în 1995. Drăgilă nu are conturi în bancă sau datorii, dar a moştenit bijuterii în valoare de 5.500 de euro. În 2014, şeful Horticultura a câştigat 130.000 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de peste 10.000 de lei. În declaraţia de avere, soţia lui Drăgilă nu figurează cu niciun venit. 

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite