Scandal la Poienile de Sub Munte. Poliţist de frontieră, bătut, în stare gravă la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un echipaj al poliţiei de frontieră a fost blocat în trafic pe un drum lăturalnic de către comunitatea din zonă, după ce a încercat să urmărească o maşină de teren care circula fără numere de înmatriculare. Localnicii au blocat drumul, i-au oprit pe frontierişti şi i-au bătut. Unul dintre ei a fost transportat la spitalul din Vişeu de Sus, însă starea lui a impus transportul la Sptalul Judeţean din Baia Mare.

Scandalul a pornit aseară, după ce o patrulă a Poliţiei de Frontieră Poienile de Sub Munte, aflată în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe un drum comunal, un autoturism de teren neînmatriculat. Pentru că şoferul nu a oprit, oamenii legii au pornit în urmăriea maşinii. Ei au fost atraşi într-o zonă izolată, lăturalnică, numită ”Paulic”, unde mai mulţi localnici au ieşit din case şi au blocat maşina poliţiei de frontieră, folosind lemne aflate pe marginea drumului. Până la scandal şi agresiuni a fost doar un pas. Afară erau circa 100 de oameni, care îi ameninţau pe frontierişti, astfel că ei au chemat în ajutor un alt echipaj, iar un membru din cel de-al doilea echipaj a fost bătut. ”Deşi s-a încercat aplanarea conflictului, mai multe persoane din localitate i-au agresat, fizic şi verbal, pe cei trei lucrători. Pentru a nu agrava situaţia, poliţiştii de frontieră nu au folosit armamentul din dotare”, se arată într-un comunicat remis presei în această diminaţă de căter ITPF Sighetu Marmaţiei.

La faţa locului a ajuns şi primarul localităţii, dar şi poliţişti din cadrul Postului Rural Leordina, care au discutat cu localnicii, unii dintre aceştia fiind recunoscuţi ca fiind contravenienţi sau cercetaţi pentru săvârşirea unor fapte penale. După discuţii cu autorităţile locale şi persoanele prezente, s-a reuşit detensionarea situaţiei şi aplanarea conflictului.

”Deoarece unul din poliţiştii de frontieră necesita îngrijiri medicale, a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, pentru investigaţii. Aici s-a constatat că acesta prezintă contuzii la nivelul fetei si abdomenului, fapt pentru care a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Baia Mare, starea acestuia fiind stabilă”, mai arată reprezentanţii ITPF Sighetu Marmaţiei. Acesta prezenta contuzii faciale şi abdominale.

Oamenii legii fac în prezent cercetări pentr ultraj.

Mai puteţi citi:

Braconaj în Parcul Naţional Munţii Rodnei cu ameninţări. Trei oameni au împuşcat o capră neagră în faţa turiştilor pe care i-au somat să nu facă poze

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite