VIDEO A turnat „cu butoiul” în Banat. Sute de locuinţe au fost inundate şi 14 oameni au fost evacuaţi. Zeci de străzi din Timişoara şi Lugoj, acoperite de ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stradă din Lugoj, inundată în urma ploilor de marţi dimineaţa FOTO Cetateanul
Stradă din Lugoj, inundată în urma ploilor de marţi dimineaţa FOTO Cetateanul

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele două zile au inundat sute de gospodării din localităţile Săcălaz şi Visag. Mai multe străzi din Timişoara şi Lugoj au fost inundate, iar judeţul Timiş se află sub Cod galben de ploi până marţi seara, la ora 18.00. Marţi a fost emis şi un Cod portocaliu cu precipitaţii de aproape 90 de litri pe metrul pătrat.

Pentru a doua seară la rând, mai multe străzi din Timişoara au fost inundate în urma ploilor torenţiale care s-au abătut asupra judeţului Timiş. Scenele de duminică seara, când mai multe străzi din Timişoara au fost inundare, s-au repetat luni seara şi marţi dimineaţa, când judeţul Timiş a fost sub cod galben, în unele zone chiar cod portocaliu, de ploi torenţiale. Potrivit ISU Banat, în unele zone a plouat chiar şi cu 87 de l/mp, iar Nordul, Vestul şi Estul judeţului Timiş sunt până la ora 10 sub cod portocaliu de vânt, cantităţile de precipitaţii fiind de 25-30 l pe metru pătrat.

Cele mai mari probleme au fost la Visag, unde au fost inundate 200 de gospodării şi au fost evacuate 14 persoane. La Săcălaz peste 100 de gospodării au fost inundate, iar potrivit reprezentanţilor ISU Banat, mai sunt probleme în localităţile: Ciacova, Liebling, Jimbolia, Buziaş, Drinova şi Honorici.

Probleme cauzate de ploaie au fost şi la Lugoj, unde mai multe străzi au fost inundate, dar şi pe mai multe străzi din Timişoara, unde pompierii au fost solicitaţi pentru a scoate apa din curţile oamenilor. În zona Pasajului din Calea Şagului, o maşină a fost blocată de ape, iar pe strada Sirius un copac a căzut pe trotuar.

„Urmare a avertizărilor meteorologice, la nivelul ISU Timiş, s-a activat grupa operativă pentru gestionarea cu operativitate a evenimentelor”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, sublocotenentul Bogdan Mutu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite