Veste proastă pentru timişoreni: taxele şi impozitele locale cresc cu 16,5 la sută, din “bunăvoiţa” Guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Timişorenii care şi-au plătit deja taxele şi impozitele vor fi nevoiţi să revină la ghişeuri, pentru a mai achita şi diferenţa

Chiar dacă primarul Timişoarei, Nicolae Robu, s-a declarat un adept al fiscalităţii reduse, anunţând că primăria nu va majora taxele locale şi impozitele în 2013, timişorenii nu au scăpat şi vor scoate mai mulţi bani din buzunare. Robu este obligat să aplice Ordonanţa Guvernamentală legată de majorarea taxelor şi impozitelor locale cu rata inflaţiei pe ultimele trei ani.

“Ca liberal voi milita pentru o fiscalitate cât mai redusă, pentru valori mici de taxe şi impozite. Când am avut libertatea de a decide în plan local am adus timişorenilor vestea bună că în Timişoara taxele şi impozitele locale vor rămâne la nivelul celor din 2012. Acum însă mă văd nevoit să aduc vestea prostă că taxele şi impozitele locale vor fi majorate cu 16,5 la sută. Unde-i lege nu-i tocmeală. Sunt obligat să respect legea”, a declarant Nicolae Robu, vizibil stânjenit că la începutul anului i-a anunţat pe timişoreni că nu vor avea mai mult de plătit.
 

Primăria Timişoara trebuie să aplice decizia luată de la centru, într-o problemă care ar fi trebuit să se ia la nivel local. Mai ales că Primăria Timişoara a încheiat anul 2012 fără nicio datorie, ci din contră, având un excedent de 440.000 de lei.
 

Decizia îi pune într-o postură penibilă şi pe cei care au fost conştincioşi şi şi-au plătit deja dările. Noile taxe vor intra în vigoare de la 1 februarie, însă cei care au achitat deja pe tot anul, vor fi nevoiţi să revină la ghişeu pentru a plăti diferenţa.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite