UPDATE VIDEO Sute de persoane protestează în Timişoara. „Opriţi-i să ne mai socotească proşti şi buni de cumpărat cu un kil de mălai“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii au ieşit în stradă duminică, de la 18.00, în Piaţa Victoriei. Daniel Vighi, revoluţionar, om al Proclamaţiei şi scriitor, a transmis un îndemn pentru timişoreni.

UDATE ORA 20.00 Mitingul de la Timişoara a luat sfârşit. Următoarul eveniment programat de Iniţiativa Timişoara este miercuri, ora 16.00, când în centrul oraşului va fi întins un steag al Uniunii Europene, care ajunge la noi de la Bruxelles. 

UPDATE ORA 19.30 În Piaţa Operei din Timişoara sunt aproximativ 500 de persoane care o susţin pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

UPDATE ORA 19.00 Numărul protestatarilor a depăşit 300.

UPDATE ORA 18.50 Peste 200 de persoane protestează în stradă în Timişoara.

ŞTIREA INIŢIALĂ

„Timişoara îşi arată indignarea în stradă faţă de lovitura dată luptei anti-corupţie prin cererea de revocare a procurorului-şef DNA, cerere făcută de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader”, anunţă organizaţia Timişoara Civică, pe Facebook, pentru mitingul de duminică. 


Conform unui comunicat dat de 135 de procurori DNA în 23 februarie: “Asistăm la o cerere de revocare întemeiată pe neadevăruri, pe supoziţii şi pe informaţii din presă, neprobate în niciun fel în locul unei analize legale şi fundamentate”.

Mitingul de la Timişoara este programat de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei.

Daniel Vighi, revoluţionar, om al Proclamaţiei, profesor, scriitor al Timişoarei şi al Banatului, a transmis un îndemn pentru timişoreni.

“În calitatea mea de cetăţean al Timişoarei, participant la revoluţie, scriitor, profesor universitar şi co-autor al Proclamaţiei de la Timişoara.

Vă îndemn.

În numele morţilor din 1989 din Timişoara, În numele celor schilodiţi de gloanţe, În numele speranţelor şi idealurilor pe care le-am strigat în stradă, În numele principiilor Proclamaţiei, În numele punctului 8, În numele dorinţei noastre de curăţie morală a ţării, În numele celor prezenţi în trecut şi astăzi la mitingurile Timişoarei, În numele libertăţii, democraţiei şi a lumii civilizate din Uniunea Europeană,

Vă îndemn.

Opriţi hoţii şi hoţia din fruntea ţării! Opriţi demagogia, minciuna şi manipularea! Opriţi-i să ne mai socotească proşti şi buni de cumpărat cu un kil de mălai la alegeri! Opriţi-i să schilodească legile ţării şi să aducă în loc bunul plac şi corupţia! Opriţi-i să ne facă de râs! Opriţi-i să ne scoată din Uniunea Europeană unde milioane de conaţionali câştigă o pâine pentru copiii, părinţii şi bunicii din ţară!

Vă îndemn şi vă mai spun.
 

Acum, la centenar, nu-i lăsaţi să ne pângărească istoria, chiar dacă a fost amărâtă şi plină de lagăre, deportări, umilinţe, frig şi foame Acum, la centenar, strigaţi-le la toate ceremoniile lor mincinoase: Adevărul, Strigaţi-le că mint, Strigaţi-le că fură, Strigaţi-le că fug de judecată, Acum, la centenar, Acum, în acest an, Acum ori niciodată altcândva!”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite