UPDATE VIDEO Peste 3.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţiile „Timişoara Civică”, „Iniţiativa Timişoara” şi „Rezistenţa Timişoara” au mobilizat timişorenii la un miting de amploare împotriva modificării Legilor Justiţiei.

UPDATE 21.00 Mitingul de la Timişoara s-a încheiat fără incidente. Protestatarii au promis însă că vor ieşi în stradă şi duminica viitoare pentru ca politicul să nu se amestece în actul de justiţie.
 

UPDATE 20.30 Vremea bună de afară a făcut ca numărul celor care protestează în centrul Timişoarei să fie de aproximativ 3.000. Oamenii flutură steagurile, se strigă împotriva Guvernului, împotriva lui Liviu Dragnea şi PSD. "DNA, să vină să vă ia!", este unul dintre sloganurile preferate de timişoreni. 

Se mai strigă: "PSD, ciuma roşie!", "Demisia!".

VIDEO. ADEVĂRUL.



UPDATE 19.35 3.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei, iar numărul de participanţi creşte. După imnul naţional, a urmat celebra piesă celor de la Phoenix, "Timişoara", devenit un veritabil hit printre protestatari. În piaţă a răsunat şi imnul celor de la Pro Musica, intitulată "Timişoara".

image

UPDATE 19.20 În Piaţa Victoriei din Timişoara s-au strâns aproximativ 1000 de persoane. Mitingul a început la ora 19,00, mai târziu decât în alte oraşe.  Lumea continuă să sosească în Piaţa Victoriei.

Întâlnirea este programată de la 19.00, în faţa Operei. Autorizaţia pentru miting, dată de Primărie, este valabilă până la ora 22.00.
 

Pe pagina de Facebook al evenimentului s-au arătat interesaţi de miting în jur de 10.000 de persoane, iar aproximativ 3.200 au spus că „vor participa”.

 „Proiectul de modificare al Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. 

image

Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei.

Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. 

Nu suntem singuri în această luptă. 

De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. 

Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia.

- Senatorii jurişti au dat luni un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării.

Urmează votul în Senat.

Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, poate decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe acestia”, se arată în mesajul organizatorilor mitingului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite