„Asta-i hoţie, nu democraţie!”, „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, printre mesajele transmise de bistriţenii care au ieşit în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, începând cu ora 16:00, bistriţenii s-au întâlnit în faţa Instituţiei Prefectului, pentru a-şi manifesta nemulţumirea cu privire la legile justiţiei. 50 de bistriţeni au răspuns invitaţiei lansate pe reţeaua de socializare Facebook


UPDATE:

În jur de 50 de bistriţeni au răspuns apelului făcut pe reţelele de socializare încă de sâmbătă şi au ieşit în stradă, pentru a protesta împotriva măsurilor luate de guvernanţi în ceea ce priveşte legislaţia fiscală sau din domeniul justiţiei. 

Oamenii au început să se adune la ora 16:00, iar la 18:00, numărul protestatarilor ajungea la 50. Dacă iniţial se dorea un marş pe străzile oraşului, din cauza numărului mic de participanţi, protestul s-a încheiat în jurul orei 19:00, cu intonarea imnului naţional.

Printre mesajele transmise de protestatari şi scrise pe pancarte s-au numărat: „Nu corupţiei”, „Asta-i hoţie, nu democraţie” sau „Nu vrem să fim o naţie de hoţi”. Pancartele au fost însoţite şi de câteva vuvuzele, dar şi de câteva steaguri. 

Alături de protestatari au putut fi observaţi un fost consilier local, Florin Adrian Chereji, dar şi preotul paroh al Bisericii Evanghelice Johann Dieter Krauss.

image

Grupurile dedicate protestelor din iarna trecute s-au reactivat weekendul acesta şi anunţă un protest spontan în centrul Bistriţei. Punctul de întâlnire este Instituţia Prefectului, iar ora la care bistriţenii îşi vor striga nemulţumirile în stradă este 18:00.

Jandarmii sunt pregătiţi să asigure ordinea pe tot parcursul protestului. Deocamdată nu se ştie câţi oameni vor participa. 

Precum protestatarii din restul ţării şi bistriţenii sunt scoşi în stradă de legile justiţiei. Proteste au fost anunţate şi în Bucureşti, în restul oraşelor mari din ţară, dar şi în străinătate. 

Vă mai recomandăm:

Clujenii ies în stradă împotriva legilor justiţiei propuse de PSD: 3.700 de persoane şi-au anunţat participarea

Proteste faţă de modificările legilor Justiţiei, anunţate pentru diseară în Bucureşti şi în ţară. Manifestaţii sunt organizate şi în diaspora

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite