Un vehicul ciudat a apărut în Timișoara. Căruță înaltă de patru metri și lungă de zece metri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O căruță uriașă, înaltă de aproape patru metri, lungă de zece metri și cântărind 3,5 tone a ajuns, luni, 7 noiembrie, în Timișoara. Ciudățenia belgiană va sta două zile în Piața Libertății.

Căruța belgiană a ajuns la Timișoara FOTO Ștefan Both
Căruța belgiană a ajuns la Timișoara FOTO Ștefan Both

Căruța uriașă Landshep a celor de la Time Circus a plecat din Antwerp (Belgia), și călătorește în acest an spre toate cele trei orașe care vor fi Capitale Europene ale Culturii în 2023.

A vizitat până acum Veszprém-Balaton (Ungaria) și are ca destinație finală Eleusina (Grecia).

Luni, 7 noiembrie, uriașa căruță, trasă și împinsă de oameni, a ajuns în Timișoara, după o călătorie fabuloasă de 1.700 de kilometri.

Îți povesteam acum două săptămâni de un vehicul nemotorizat inedit și totodată o instalație artistică manifest: Landschip (Nava de Pământ / Nava Terestră), creat de colectivul Time Circus. Înaintează cu circa 15 kilometri pe zi, tractată de performeri, dar și de prietenii întâlniți pe drum. Pregătește-te să vezi acest vehicul nemaipomenit pe străzile Timișoarei! Dacă îl vezi pe străzile orașului, poți chiar să dai o mână de ajutor la deplasarea vehiculului”, au transmis cei de la Centrul de Proiecte a Primăriei Timișoara, pe Facebook.

Căruța este înaltă de aproape patru metri, lungă de zece metri și cântărind 3,5 tone

Time Circus vrea să facă încă un pas pentru a încuraja puterea imaginației din lume, punând în mișcare alternative latente. Oamenii pot vedea că vehiculele mari pot fi conduse și cu puterea musculară colectivă.

Landshape este o galeră modernă, iar cei care o pun în mișcare sunt bărbați și femei care se înhamă voluntar.

   Căruța celor de la Time Circus a plecat din Antwerp
Căruța celor de la Time Circus a plecat din Antwerp

Am construit un Landshep pentru a o purta în această călătorie, într-un pelerinaj cultural al secolului XXI. 

Pelerinajul nostru propune o viață de nomad, în care cunoaștem mulți oameni, facem schimb de gânduri și trezim entuziasmul pentru viață. 

Originea Landshep este intuiția, procesul intuitiv în care nu putem prevedea ce va veni. Întâlnirile determină călătoria, și prin urmare, mersul lucrurilor. Conotațiile pozitive vor fi evidente. Ladshep vrea să călătorească atât pe plan local, cât și internațional. Cu toată lumea, împotriva nimănui! 

Călătorim pentru a învăța și dezvăța, iar de-a lungul călătoriei noastre, este posibil ca oamenii care ne întâlnesc pe drum să participe la propulsarea noastră musculară. Participarea poate contribui, de asemenea, la prietenie și la amintiri frumoase”, spun cei de la Time Circus. 

Vehiculul-manifest, împinsă și trasă de pelerini, poposește în Piața Libertății timp de două zile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite