Un concurs horror de mâncat ardei iuţi. Nerecomandat amatorilor. "Habanero sunt de 200 de ori mai iuţi ca ardeii obişnuiţi pentru ciorbă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Orza în plantaţia sa de Habanero
Adrian Orza în plantaţia sa de Habanero

De Halloween, la Timişoara se pregăteşte un inedit concurs de mâncat ardei iuţi din categoria Habanero. Concurenţii vor trece prin cinci probe dificile.

Zece concurenţi vor trece prin cinci probe de mâncat ardei iuţi. Pentru a se considera proba îndeplinită, ardeiul trebuie consumat până la codiţă cu seminţe şi nervuri cu tot. În cazul în care unul dintre participanţi va bea o gură de lapte (pusă la dispoziţie de organizatori), care are darul de a neutraliza iuţeala, se va considera descalificat. 

Ardeii iuţi vor fi puşi la dispoziţia concurenţilor de consilierul local Adrian Orza, fost viceprimar al Timişoarei, un mare pasionat şi cultivator de ardei iuţi.  

Unii pot considera că mâncatul de ardei iuţi e o chestiune de groază. E bine totuşi că se întâmplă lucruri inedite în Timişoara. Eu voi pune la dispoziţia organizatorilor material primă pentru concurenţi. S-au mai practicat concursuri unde se pleca de la ardei mai puţin iuţi, spre cele mai iuţi, dar acesta este strict pe soiul Habanero. E un soi deosebit. E şi mai mâncabil pentru cei care rezistă la iute, este un ardei foarte aromat”, a declarat Adrian Orza.  

Orza şi ardeii iuţi

În cazul în care se va ajunge la egalitate, va fi o probă de departajare, de mâncat viteză, adică, va fi câştigător concurentul care va reuşi să mănânce cei mai mulţi ardei iuţi în 30 de secunde. 

Ardeii Habanero sunt undeva în primii zece în lume, pe Scara Scoville. Dar ca să facem o comparaţie, sunt de 200 de ori mai iuţi ca ardeii obişuit pentru ciorbă. Concursul constră într-o departajare a mâncătorilor de ardei, se mănâncă câte unul la fiecare probă. Trebuie să mănânci tot ardeiul. De multe ori şi publicul lăcrimează. Dar cei cei care merg la concursuile de acest gen nu sunt amatori. Completează o declaraţie pe propria răspundere că nu suferă de boli cardiace, de boli de stomac sau de alte afecţiuni. Nu se poate avânta un amator la un concurs de ardei iuţi”, a mai spus Orza.
 

Printre membrii juriului se află Rufino Delgado, consulul onorific al Republicii Peru şi Adrian Bădescu, consul onorific al Mexicului. Competiţia “pirogurmanzilor” va avea loc miercuri seara, cu începere de la ora 20.00, în Cafeneaua Verde din Piaţa Libertăţii. Câştigătorul concursului va primi un voucher în valoare de 500 de lei, valabil în cafenea. 

Citiţi şi:
 

Timişoreanul care a dat lovitura: cultivă ardei iuţi la preţuri uluitoare. Un kilogram poate costa zeci de mii de dolari

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite