Timişoara, zero lei din Fondul de rezervă a Guvernului. Dominic Fritz: „Miroase a răzbunare politică“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Victoriei din Timişoara FOTO Eye in the sky
Piaţa Victoriei din Timişoara FOTO Eye in the sky

Din 1 miliard de lei pentru municipiile, oraşele şi comunele României, Timişoara nu a primit niciun leu din Fondul de rezervă a Guvernului României.

La fel ca celelalte localităţi din Timiş conduse de primari USRPlus, Dumbrăviţa, Cenad şi Foeni, nici Timişoara nu a primit bani din Fondul de rezervă a Guvernului, pentru municipii, oraşe şi comune. Dominic Fritz, primarul Timişoarei, vorbeşte despe o răzbunare politică. 

“Aceste alocări de fonduri nu sunt «cadouri guvernamentale», ci reprezintă bani pentru nevoile urgente ale localităţilor noastre, pentru care contribuim în mod generos la bugetul de stat. Medgidia, oraş din judeţul Constanţa pe care îl respect, are 10% din locuitorii Timişoarei şi a primit o alocare de 20 milioane de lei. Timişoara - nimic. Miroase a răzbunare politică. Dar cu ce sunt de vină timişorenii pentru ce se întâmplă la Bucureşti? Banii din Fondul de rezervă nu sunt pentru primari, nu sunt pentru mine, sunt pentru comunitate, iar Timişoara merită susţinută de către Guvern, oricine ar fi primarul Timişoarei”, a transmis Dominic Fritz.

Primarul mai spune că Timişoara contribuie substanţial la bugetul de stat al României, dar nu primeşte bani pe măsura contribuţiei, nu de acum, ci de 30 de ani.

“De 30 de ani Timişoara contribuie mai mult la bugetul ţării decât primeşte. Adevărul este că Timişoara este ce este prin forţe proprii, datorită spiritului antreprenorial al timişorenilor şi investitorilor care au văzut potenţialul oraşului. Nevoia urgentă a momentului, pentru Timişoarei este susţinerea din bugetul de stat a costurilor pentru continuarea termoficării oraşului. Cvadruplarea (!!!) preţului de gaz nu va putea fi suportată doar de bugetul local şi nici de abonaţii Colterm. E matematic imposibil. Dacă vrem să avem căldură în spitalele, şcolile şi gospodăriile Timişoarei în această iarnă, Guvernul va trebui să îşi asume o parte a poverii”, a mai scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite