Marcel Ciolacu îl ameninţă pe Cîţu cu plângere penală pentru abuz în serviciu. „Vor primi toţi ceea ce merită”. Ce l-a supărat pe liderul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Aşa crede Iohannis că ne pune pe toţi cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că aşa îl va putea tine pe Cîţu, un premier deja mort, în funcţie!”, a continuat liderul PSD. FOTO: Mediafax
„Aşa crede Iohannis că ne pune pe toţi cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că aşa îl va putea tine pe Cîţu, un premier deja mort, în funcţie!”, a continuat liderul PSD. FOTO: Mediafax

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că formaţiunea pe care o conduce va iniţia plângeri penale care îi vizează pe toţi demnitarii implicaţi în decizia Guvernului de a aloca bani „discreţionar” către primării, din Fondul de Rezervă şi îl acuză pe Florin Cîţu că şi-a plătit funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal.

„Iohannis şi Cîţu au decis că, dacă nu trăiţi într-o comunitate condusă de un liberal, veţi suferi de frig, sărăcie şi foame! Au alocat 80% din banii pentru administraţia locală către localităţi cu primari PNL şi UDMR. Cîţu şi-a plătit functia la Congres, dar restul românilor, peste 70%, au fost pedepsiţi! Iohannis şi Cîţu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale şi şcoli închise!”, se arată ăn mesajul postat de Marcel Ciolacu pe Facebook. 

„Aşa crede Iohannis că ne pune pe toţi cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezând că aşa îl va putea tine pe Cîţu, un premier deja mort, în funcţie!”, a continuat liderul PSD.

Preşedintele PSD anunţă că PSD nu va ceda, în ciuda tuturor ameninţărilor, iar PNL va primi ce merită: „1. plângere penală pentru abuz în serviciu faţă de toţi demnitarii implicaţi în decizia luată de Guvern; 2. atacăm şi desfiinţăm hotârărea de Guvern prin care au alocat discreţionar banii către primării din Fondul de Rezervă; 3. Cîţu va pleca! De tot!”, mai scrie Ciolacu.  

Guvernul a alocat peste un miliard de lei din Fondul de rezervă pentru primării şi consilii judeţene

Guvernul a alocat peste un miliard de lei, din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, pentru proiectele locale, a anunţat, miercuri, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Banii vor merge către primării şi consilii judeţene, iar o parte din sumă va acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi de protecţie a copiilor, a precizat ministrul.

„Conform propunerii formulate de MDLPA şi adoptate astăzi de Executiv, din suma de peste 1 miliard de lei, 177.159.000 de lei au fost alocate consiliilor judeţene şi sunt destinate, în mare parte, pentru a acoperi costurile privind serviciile de asistenţă socială şi protecţie a copiilor”, a transmis Ministerul Dezvoltării.  

Acesta anunţă că 2.756 de administraţii locale din România au primit finanţare în valoare totală de 1.010.966.000 lei, incluzând cele 41 de judeţe ale ţării.  

Astfel, 2.514 comune din România au primit o finanţare în valoare totală de 614.873.000 lei, 194 oraşe - 95.588.000 lei, iar 123.346.000 lei au fost alocaţi pentru 48 de municipii.  

Fondurile acoperă necesarul de finanţare a autorităţilor publice locale, în funcţie de execuţia bugetară a acestora şi de necesităţi.  

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite