Timișoara recuperează o stradă ocupată de un clan. Fusese închisă cu garduri de proprietarii unor vile

0
0
Publicat:

Strada Cezar din Timișoara, care făcea legătura între Bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor, a fost închisă de proprietarii unei vile, fără ca autoritățile să reacționeze în vreun fel.

Strada Cezar din Timișoara FOTO PmT
Strada Cezar din Timișoara FOTO PmT

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat dispoziția de demolare pentru a recupera o stradă întreagă. Legătura între Bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor, de care unii timișoreni își mai aduc aminte, a căzut pradă clanurilor binecunoscute. „Probabil la mica înțelegere cu administrația de atunci”, spune Dominic Fritz.

Acum mulți ani, strada Cezar a fost închisă cu garduri cu ornamente kitschoase, au apărut niște construcții și o poartă. Și așa, strada publică a devenit curte privată pentru două vile de pe Loga. Și nimeni nu a văzut nimic! Ultracinstitul primar Robu probabil a fost prea ocupat cu primăria care frauda concursuri pe bandă rulantă. Recunosc că la subiectul ăsta, mi-e greu să-mi ascund revolta. Cu fiecare nou caz de recuperare a terenurilor orașului vedem dimensiunea halucinantă a acestei caracatițe care a acaparat Timișoara timp de decenii. Și nimeni nu a avut curaj să pună piciorul în prag și să oprească aceste furturi din bunurile timișorenilor”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Dominic Fritz pe strada Cezar din Timișoara FOTO Primăria Timișoara
Dominic Fritz pe strada Cezar din Timișoara FOTO Primăria Timișoara

Edilul spune că zilele următoare vor începe demolările, iar strada va fi redeschisă în regim pietonal și velo.

Așa cum am mai zis: pe mine nu mă intimidează nici cu tertipuri juridice (mă aștept la plângeri penale și altele), nici cu agresivitate, nici cu atacuri politice prin ricoșeu. Vremurile în care patrimoniul Timișoarei era prădat cu complicitatea administrației au trecut. Teren cu teren, vilă cu vilă, recuperăm ce e al timișorenilor. Intrăm în următoarele zile pe teren și demolăm ce n-are ce căuta pe strada noastră. Apoi o vom redeschide în regim pietonal și velo”, a mai spus Fritz.

Strada acaparată de proprietarii a două vile FOTO PmT
Strada acaparată de proprietarii a două vile FOTO PmT

În acest timp, continuă lucrările de transformare a unui hectar de teren din Timișoara într-un spațiu generos cu zone de relaxare, cu mici păduri urbane, cu zonă sportivă și pentru evenimente. Zona de pe malul Begăi a fost recuperată de primărie de la mai mai mulți oameni de afaceri care au construit ilegal pe domeniul public.

Așa cum am promis atunci când am emis dispozițiile de demolare, redăm timișorenilor patrimoniul orașului care a fost prădat decenii de tot felul de șmecheri", spunea Fritz. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite