Zonă de promenadă nouă pe malul Begăi. Amenajări pentru relaxare, baschet, ping-pong, pădure urbană FOTO
0În urma demolării construcțiilor se poate deja admira Catedrala și dinspre bulevardul Vasile Pârvan. Într-un timp foarte scurt, o mare zonă de pe malul Begăi se va transforma complet.

Au început lucrările de amenajare a noului spațiu de promenadă și recreere din Timișoara, de pe malul Begăi. Locul în care s-au aflat cândva terasa Boss, clubul de fițe Getsbi, baza de canotaj al clubului CSM și fostul ștrand CFR va fi redat timișorenilor.
Conform proiectului în așa numita „groapă” (unde a existat un teren de minifotbal și unde s-au ținut în anii 90-2000 numeroase concerte) se va amenaja un teren de sport, cu mai multe coșuri de baschet, se vor pune mese de ping-pong. În jur vor apărea și aparate pentru fitness.

De asemenea, se va amenaja spațiul verde, cu gazon, flori și diverse plante. Într-o parte va fi și o pădure urbană, cu peste 150 de copaci mari.
„Câteva hectare de pe malul Begăi au fost luate și închise. Nu doar că unii au făcut bani cu aceste terenuri ale orașului, ci ele nu au mai fost accesibile pentru mare parte a timișorenilor. Principala temă de amenajare este să deschidem, să fie un spațiu pentru toată comunitatea, să stea oamenii acolo, să-și petreacă timpul liber, cu sport, picnic, să vină studenții de la UVT și Politehnică să citească, să învețe. Va fi și zonă de sport, o zonă de evenimente, unde pot să vină și food-truck-uri”, a spus primarul Dominic Fritz.

„Vom avea o altă perspectivă de pe bulevardul Pârvan spre Catedrală. Inclusiv studenții se pot uita de pe geam la Catedrală. În viitor, vom conecta Bega prin cele două parcuri, Justiției și Central de Piața Victoriei”, a adăugat Fritz.

Se păstrează zona mlăștinoasă
Se va conserva și zona în care de ani de zile crește papură. Este singurul loc din zona centrală care amintește de mlaștinile Timișoarei.
„Va fi o mică zonă în care lăsăm totul natural. Se vede că este o zonă mlăștinoasă, unde a crescut papura. Nu vrem să intervenim acolo, vom îngrădi zona, vom face un mic poduleț, astfel încât oamenii să vadă cum arăta zona mlăștinoasă despre care se vorbește când ne referim la istoria Timișoarei și a Banatului. Va fi un punct foarte interesant din punct de vedere biologic și ecologic”, a mai spus Fritz.

Clădirea care a fost ocupată ani de zile de proprietarii unei terase, recuperată de Primăria Timișoara în urma unor procese, va fi și ea redată timișorenilor.
„Va fi o clădire accesibilă tuturor, pentru diferite activități. Ar putea chiar să funcționeze o terasă, o cafenea, poate chiar și un restaurant, dar în mod cert va fi o clădire multifuncțională în care se vor putea ține diferite activități, chiar și expoziții”, a mai explicat Fritz.

Clubul de canotaj urmează să se mute în fosta bază Voința.
Urmează să se refacă și trotuarul de pe malul Begăi, vorbim de o porțiune unde e întreruptă și pista de biciclete.

De lucrările de pe malul canalului Begăi se ocupă echipele Societății de Drumuri Municipale, iar undeva pe la sfârșitul lunii aprilie totul ar trebuie să fie gata.




























