Timișoara intră în 2023, anul Capitalei Europene a Culturii, cu un spectacol de lumini, artificii și lasere VIDEO

0
Publicat:

Între 29 decembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, Timișoara se va bucura de Festival of Lights, un spectacol de lumini, proiecții artistice, artificii și jocuri de lasere. Capitala Banatului devine Capitala Culturală Europeană a anului 2023.

DJ Danny Avila va susține spectacolul de Revelion de la Bastionul Theresia FOTO Danny Avila
DJ Danny Avila va susține spectacolul de Revelion de la Bastionul Theresia FOTO Danny Avila

Festival of Lights, finanțat de Consiliul Județean Timiș, prin Muzeul Național al Banatului, are rolul de a marca intrarea în anul Capitalei Europene a Culturii, fiind parte a Programului dedicat anului 2023. Organizatorii au pregătit la Timișoara între 29 decembrie 2022 și 2 ianuarie 2023, în Piața Unirii și Bastionul Theresia, un spectacol extraordinar de lumini, proiecții artistice, artificii și jocuri de lasere.

Punctul culminant va fi în noaptea dintre ani, când va urca pe scenă artistul spaniol Danny Avila, unul dintre cei mai cunoscuți dj-i din Europa, alături de Prophecy, DJ Dark și Alex Super Beats.

Show produs de olandezii de la Direct Shows

Cu puțin înainte de ora 00.00, timișenii se vor putea bucura de un show senzațional produs de olandezii Directed Shows, aceiași ce au produs cele mai inedite momente de la festivalurile internaționale de renume, precum și la Untold și Neversea. Apoi, în prima zi din an, în 1 ianuarie, timișorenii vor cânta și dansa alături de Dirty Nano, John Trend și Jay Ko. 

Pentru Timișoara, lumina este emblematică. Să nu uităm că orașul nostru devenea în anul 1884 primul din Europa iluminat electric. Festival of Lights marchează trecerea în anul 2023, anul în care Timișoara devine Capitală Europeană a Culturii și este o argumentare avangardistă a măiestriei Timișoarei în prevederea viitorului, setarea trendurilor culturale și nu numai”, a declarat președintele CJ, Alin Nica.  

Bastionul Theresia FOTO CJ Timiș
Bastionul Theresia FOTO CJ Timiș

Drumul luminii, din Piața Unirii și Bastionul Theresia

În cele cinci zile, cei care trec prin zona Unirii - Bastion vor parcurge un traseu spectaculos, pe clădirile emblematice ale orașului putând fi admirate instalații new media, video mapping și light design. Punerea în scenă artistică a clădirilor și străzilor duc vizitatorii într-o lume misterioasă și magică.

„Drumul luminii”, de la Muzeul de Artă până la Bastionul Maria Theresia, va fi construit cu instalații luminoase ale artiștilor naționali și internaționali.

Instalațiile și elementele festivalului sunt gândite și puse în scenă de Mindscape Studio și Ygreq Interactive, Kaustik și Bobo Visuals, Elena Aronoaie-Adorian, Silviu Ciora.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite