Teroarea ameninţărilor cu moartea: martori hărţuiţi ca să nu depună mărturie împotriva clanului consilierului-interlop Lucian Torj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucian Torj (stânga) face spectacol în instanţă
Lucian Torj (stânga) face spectacol în instanţă

Victimele şi martorii clanului de 12 interlopi reclamă că primesc ameninţări ca să nu depună mărturie. Părţile vătămate se tem pentru viaţa lor, iar martorii au dispărut la muncă în Occident, de frica lui Torj şi a locotenenţilor lui.

Vedeta Playboy Brigitte Sfăt se războieşte cu soţul interlop pentru custodia copilului

Martorii şi victimele care au depus plângeri penale împotriva consilierului-interlop Lucian Torj şi a celor 12 locotenenţi ai săi se tem pentru viaţa lor. Mai mulţi martori au fost ameninţaţi cu moartea la telefon, iar o parte dintre ei s-au plâns judecătorilor de la Tribunalul Timiş. Victimele care au fost bătute şi ameninţate de Torj spun că astfel sunt intimidate ca să nu depună mărturie în proces.

Consilierul interlop Lucian Torj colabora cu şefi din Poliţia Timişoara

Audieri departe de inculpaţi
Grupul condus de Lucian Torj, fost consilier local din Biled, este judecat pentru proxenetism, şantaj şi vătămare corporală. O tânără de 18 ani, martoră în proces, a cerut Tribunalului Timiş să fie audiată în altă sală, ca să nu dea ochii cu inculpaţii. „Nu vreau să fiu prezentă fizic în sala de judecată şi vreau să depun mărturie prin intermediul mijloacelor tehnice de ascultare. Asta deoarece am primit în repetate rânduri ameninţări telefonice cu moartea de la o persoană necunoscută, în cazul în care mă voi prezenta la tribunal pentru a da declaraţii", a declarat Alexandra Blezneac.

Consilierul-interlop Lucian Torj vrea să fie liber pentru că nu are celulă ventilată

Martori sub ameniţare
O altă martoră în proces, Simona Rădulescu, se teme şi ea pentru viaţa ei şi a cerut Tribunalului Timiş să fie audiată separat, deoarece a fost intimidată. „Având în vedere faptul infracţiunile pentru care sunt cercetaţi inculpaţii şi pentru că sunt victimă în alt dosar similar, mi-am format impresia că am motive întemeiate să mă tem pentru viaţa şi integritatea mea corporală", a declarat Simona Rădulescu.

Criminalii se îngraşă după gratii aşteptând condamnarea

Dispăruţi de la audieri
În ultimele patru luni, zece martori şi victime din procesul Torj au dispărut fără urmă sau refuză să depună mărturie. O parte dintre ei nu sunt găsiţi la domiciliu. Rudele lor spun că martorii au dispărut fără urmă de câteva luni. Alţi martori au plecat la muncă în Spania, Italia şi Germania, iar citaţiile nu mai ajung la ei.

AUDIO Cum a aflat poliţistul Renu de la reporterii Adevărul că trebuie să stea patru ani la puşcărie

Clanul Torj aşteaptă sentinţa
Lucian Torj şi alţi 12 indivizi au fost arestaţi în februarie 2009 şi sunt în prezent în Penitenciarul Timişoara. Ei sunt acuzaţi că se ocupau de recuperări de bani, „păstorirea" prostituatelor care lucrau la clubul 3 Mokeys din Complexul Studenţesc şi de diverse reglări de conturi. Procurorii susţin că încasările din prostituţie ajungeau la Lucian Torj. În plus, oamenii lui Torj au schingiuit doi ingineri care renovau bulevardul Liviu Rebreanu, pentru că au împiedicat accesul interlopilor pe asfaltul proaspăt turnat.

Paravanul pentru şpaga şefului Gărzii Financiare Timiş: contracte fictive de publicitate

Timişoara: Şeful Finanţelor a fost arestat în cazul Radisson şi e acuzat de fapte de corupţie

Timişoara: EXCLUSIV Fiul fostului şef al DNA s-a abonat la bani publici ca-n codru (GALERIE FOTO)

Universitatea de Medicină, sex şi şpagă de la Timişoara


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite