Terenuri de sport peste noua tribună a stadionului Știința. Proiect futurist de 10 milioane de euro, la Timișoara FOTO

0
Publicat:

Stadionul Ştiinţa, una dintre cele mai vechi arene din Timişoara, va fi complet reabilitat, iar în zonă vor apărea facilităţi moderne pentru spectatorii care vor merge la meciuri, dar şi pentru cei care vor dori să facă sport.

Au început lucrările pe stadionul "Știința" din Timișoara FOTO Ștefan Both
Au început lucrările pe stadionul "Știința" din Timișoara FOTO Ștefan Both

Au început lucrările la stadionul Știința din Timișoara. Baza sportivă a Universității Politehnica va fi modernizată cu aproape zece milioane de euro, bani obținuți din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Terenul pe care se vor realiza construcţiile are peste 5.000 metri pătraţi, iar lucrările de construcţii vor dura 36 de luni.

Proictul cuprinde construcția unei tribune cu o capacitate de 1.600 de locuri și o parcare etajată de 220 de locuri.

Proiectul de pe "Știința"
Proiectul de pe "Știința"

Se va construi și o clădire nouă ce va cuprinde, printre altele, vestiare, sală de fitness, centrul de presă, cabinet medical, birouri, o cafenea cu terasă, dar și două terenuri de sport situate chiar pe tribună, practic la etajul trei.

Proiectul de pe "Știința"
Proiectul de pe "Știința"

Construcția propusă este dezvoltată între str. Traian Lalescu și terenul de fotbal existent, în curtea Bazei Sportive nr. 1 a Universității Politehnica Timișoara. Spații funcționale: la parter există o zonă de parcaje auto. În zona dinspre terenul de sport există o serie de funcțiuni ce deservesc terenul de sport: vestiare, grupuri sanitare, sală de conferințe, cabinet medical; la nivelul parterului mai există o serie de spații tehnice; la etajul 1 o zonă de parcaje auto. în zona de sub gradene sunt spaţii tehnice. La etajul 2 există doar parcaje auto și casa de scară centrală. La etajul 3 există două terenuri de sport, două vestiare care deservesc cele două terenuri și o cafenea cu spații anexă. Spațiile funcționale sunt următoarele: Parter: Sc parter = 3778,1 mp, Sc <caldă> = 1425,6 mp Etaj 1: Sc etaj 1 = 3956,9 mp, Sc <calda> =665,25 mp Etaj 2 : Sc etaj 2 = 2864,1 mp, Sc <caldă> = 222,55 mp Etaj 3 : Sc etaj 3 = 3057,8 mp, Sc  <calda> = 272,45 mp”, se arată în proiectul tehnic.

Proiectul de pe "Știința"
Proiectul de pe "Știința"
Au început lucrările pe stadionul "Știința" din Timișoara FOTO Ștefan Both
Au început lucrările pe stadionul "Știința" din Timișoara FOTO Ștefan Both

Stadionul Ştiinţa a fost inaugurat în 1928, ca bază sportivă a Politehnicii, însă acolo a jucat şi Poli, echipa fanion a oraşului, până la construcţia actualului stadion “Dan Păltinișanu” (fostul stadionul „1 Mai”).

Arena Politehnica era una dintre cele mai cochete şi moderne arene din oraș, asigurând studenţilor Şcoalei Politechnice toate facilităţile de care aveau nevoie pentru a practica o gamă largă de sporturi, ghidându-se dupa eterna lege – mens sana in corpore sano, aşa cum era prezentată în ziarul Vestul la momentul respectiv. Inaugurarea terenului a avut loc în prezenţa mai multor personalităţi timişorene ale vremii, generalul Alexandru Bunescu (comandantul Diviziei I Timişoara), inginerul Constantin Teodorescu (rectorul Şcoalei Politechnice), prefectul Dimitrie Nistor, primarul Augustin Coman, iar Tudor Chiroiu (căpitanul clubului de fotbal Politehnica Timişoara) a fost cel care a marcat momentul printr-un şut sănătos într-o sticlă de şampanie (imitând botezul vapoarelor). Inaugurarea arenei Politehnica a marcat sfârşitul unei perioade de rătăciri a Politehnicii pe toate maidanele Timişoarei. Poli avea în sfârşit o casa”, scrie site-ul sspolitehnica.ro.

Pe acest teren au jucat anii trecuți și cei de la ASU Politehnica.

Aflat între facultăţile de Mecanică, Arhitectură, Electrotehnică şi clădirea nouă a Bibliotecii Universităţii Politehnice, arena dispune de pistă de atletism (tartan), tabelă electronică de marca și instalaţie de nocturnă.

Veștile sunt bune deci, la început de an, pentru iubitorii sportului din Timișoara. A fost semnat Avizul de Mediu pentru arena de 10.000 de locuri, primul stadion nou construit în orașul de pe Bega în ultimii 70 de ani. Asta înseamnă că în scurt timp vor putea demara lucrările de construcție.  

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite