Suporterii alb-violeţi care nu acceptă varianta autorităţilor pentru fotbalul timişorean sunt invitaţi să-şi facă echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fanii alb-violeţi în meciul cu UTA
Fanii alb-violeţi în meciul cu UTA

Societatea pe care funcţiona vechiul club Politehnica Timişoara este ca şi dispărută, iar autorităţile locale caută soluţii pentru păstrarea fotbalului timişorean la un nivel înalt. Nu toţi fanii sunt de acord cu compromisurile inevitabile.

Noua administraţie a oraşului şi judeţului a trimis o delegaţie la Federaţia Română de Fotbal pentru a afla care sunt opţiunile pentru înscrierea unei echipe în liga secundă, echipă care să aibă şi drept de promovare. "Diligenţele întreprinse de Primărie, Consiliul Judeţean şi Universitatea Politehnica pentru a asigura ca Timişoara să aibă echipă de fotbal în Liga 2 în anul competiţional 2012/2013 sunt în grafic şi avem motive să fim optimişti în privinţa finalităţii lor. Rugăm iubitorii de fotbal să aibă răbdare în privinţa detaliilor, încrezători că facem tot ce ne stă în putinţă pentru ca interesele lor, ale municipiului Timişoarei, ale judeţului Timiş şi ale Universităţii Politehnica Timişoara ca vechi susţinători ai fotbalului bănăţean să fie cât mai bine reprezentate", a spus primarul nicolae Robu într-un comunicat.

În acelaşi timp, Marian Iancu şi-a reiterat promisiunea că va ceda oraşului drepturile asupra palmaresului Politehnicii Timişoara. Însă orice variantă ar presupune, pentru a permite promovarea, o "şuntare" a regulamentelor, regulamente care oricum sunt tot mai "relative" în fotbalul românesc şi nu numai. "Aflăm cu stupoare că se doreşte continuarea activităţii fotbalistice prin tot felul de artificii juridice de genul fuziunilor cu alte echipe care nu au nici o legătură cu Politehnica sau cu spiritul universitar care guvernează această societate sportivă de 90 de ani încoace. Deşi ne-am prezentat foarte clar punctul de vedere încă de la începutul discuţiilor, se pare că există dispoziţia de a călca pe cadavre şi pe onoare pentru ... chiar aşa, pentru ce? Pentru a fi parte dintr-un sistem murdar, condus de oameni murdari şi guvernat de reguli murdare? Nu, mulţumim!", se spune într-un comunicat al suporterilor, semnat "Peluza Sud".

"Reiterăm invitaţia către acei iubitori de Poli care dezavuează proiectul nostru, considerând mai oportună plecarea de la zero, din liga 5, cu un nou proiect - unul «pur sange» -  să preia iniţiativa, noi neputând decât saluta şi, în limitele prerogativelor cu care am fost învestiţi, sprijini o asemenea iniţiativă ca pe ceva complementar, dar nu contradictoriu, în raport cu proiectul nostru", este mesajul lui Nicolae Robu către suporterii "îndărătnici".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite