Stoichkov şi Hagi pregătesc un "meci al stelelor" atât în România, cât şi în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stoichkov petrece mult timp în România, mai ales la Constanţa. FOTO: Vali Silaghi
Stoichkov petrece mult timp în România, mai ales la Constanţa. FOTO: Vali Silaghi

Prezent în Banat, unde sărbătoreşte, alături de bulgarii de aici, 275 de ani de la stabilirea comunităţii acestei etnii la Dudeştii Vechi, Hristo Stoichkov a dezvăluit un proiect la care lucrează împreună cu naşul său, Gheorghe Hagi.

Meciul la care ar urma să participe mari vedete ale fotbalului internaţional, foşti jucători alături de care au evoluat Hagi şi Stoichkov, ar urma să se desfăşoare "tur-retur", odată în România, odată în Bulgaria. Meciul din România ar urma să aibă loc la Timişoara, Banatul fiind zona cu cei mai mulţi etnici bulgari din România. "Este vorba de o idee comună, un proiect la care ne gândim de mai mult timp. Vrem să oferim un regal fotbalistic atât în România, cât şi în Bulgaria. Am vorbit mult despre asta cu Gică, am vorbit şi cu Giovanni Becali, şi cu Gică Popescu", a mărturisit Hristo Stoichkov.

Una dintre opţiuni era desfăşurarea unei partide România '94 - Bulgaria '94, finala care n-a mai fost la Campionatul Mondial din Statele Unite, însă Stoichkov are o idee şi mai bună. "Ar fi interesant să facem o selecţionată comună, Bulgaria-România, şi să jucăm împotriva unei echipe a vedetelor internaţionale, să arătăm că putem să-i batem", a spus, râzând, fostul mare fotbalist bulgar.

Acest "meci al stelelor" este momentan doar la stadiul de proiect, însă relaţia strânsă dintre Stoichkov şi Hagi este un semn că ideea se poate concretiza în viitorul apropiat.

Citeşte şi:

FOTO Hristo Stoichkov a pus piatra de temelie pentru "casa bulgărească" de la Muzeul Satului

Sărbătoare în Dudeştii Vechi, la singurii bulgari catolici şi cu alfabet latin din lume

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite