Stadionul Ştiinţa din Timişoara va fi modernizat cu peste 10 milioane de euro. Construcţie futuristă cu două terenuri de sport pe acoperiş

0
0

Stadionul "Ştiinţa" al Universităţii Politehnica din Timişoara va fi complet reabilitat, iar în zonă vor apărea facilităţi moderne atât pentru studenţi, cât şi pentru spectatorii care vor merge la meciuri, dar şi pentru cei care vor dori să joace fotbal ori doar să facă mişcare.

GALERIE FOTO

Stadionul “Ştiinţa” din cadrul bazei Universităţii Politehnica din Timişoara va modernizat, a anunţat Cătălin Iapă, fostul consilier al primarului Timişoara, acum secretar de stat în cadrul Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

“Astăzi, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei s-a aprobat extinderea şi modernizarea Bazei Sportive nr. 1 a Universităţii Politehnica Timişoara - clădiri cu 2, respectiv 3 etaje. Construcţia va fi una atipică, va avea două terenuri de sport pe acoperiş, la etajul al III-lea, alături de o cafenea cu terasă.

Investiţia în valoare de 49 de milioane de lei a fost aprobată în Consiliul Interministerial de Avizare a Lucrărilor Publice de Interes Naţional şi Locuinţe şi va fi finanţată din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale”, a anunţat Cătălin Iapă, pe pagina sa de Facebook.

Terenul pe care se vor realiza construcţiile are peste 5.000 metri pătraţi, iar lucrările de construcţii vor dura 36 de luni.

image

Se vor construi două terenuri de sport cu vestiare proprii, sală de fitness, gradene pentru spectatori, spaţii pentru deservirea activităţilor sportive aferente terenului adiacent: vestiare, grupuri sanitare, sală de conferinţe, cabinet medical, locuri de parcare pentru autoturisme şi autocare, spaţii tehnice şi de întreţinere a clădirii şi o cafenea cu terasa.

image

Stadionul “Ştiinţa” este una dintre cele mai vechi arele din Timişoara. A fost inaugurată în 1928, ca bază sportivă a Politehnicii, însă acolo a jucat şi Poli, echipa fanion a oraşului, până la construcţia actualului stadion “Dan Păltiniţanu” (fostul stadionul “1 mai”).


Stadionul Ştiinţa FOTO Eyeinthesky

image

“Arena Politehnica era una dintre cele mai cochete şi moderne arene din oras, asigurând studenţilor Şcoalei Politechnice toate facilităţile de care aveau nevoie pentru a practica o gamă largă de sporturi, ghidându-se dupa eterna lege – mens sana in corpore sano, aşa cum era prezentată în ziarul Vestul la momentul respectiv. Inaugurarea terenului a avut loc în prezenţa mai multor personalităţi timişorene ale vremii, generalul Alexandru Bunescu (comandantul Diviziei I Timişoara), inginerul Constantin Teodorescu (rectorul Şcoalei Politechnice), prefectul Dimitrie Nistor, primarul Augustin Coman, iar Tudor Chiroiu (căpitanul clubului de fotbal Politehnica Timişoara) a fost cel care a marcat momentul printr-un şut sănătos într-o sticlă de şampanie (imitând botezul vapoarelor). Inaugurarea arenei Politehnica a marcat sfârşitul unei perioade de rătăciri a Politehnicii pe toate maidanele Timişoarei. Poli avea în sfârşit o casa”, scrie site-ul sspolitehnica.ro.

Acum este utilizat de echipa de liga a II-a, ASU Politehnica. 


 

stiinta

Aflat între facultăţile de Mecanică, Arhitectură, Electrotehnică şi clădirea nouă a Bibliotecii Universităţii Politehnice, stadionul este amenajat la standarde înalte, dispunând de pistă de atletism (tartan), tabelă electronică de marcaj, instalaţie de nocturnă, precum şi de facilităţi pentru sportivi (vestiare, duşuri, sală de forţă, etc.).

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite