Se realizează un heliport pe aerodromul Cioca. Banii au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Timiş a crescut bugetul alocat în acest an dezvoltării Aerodromului Cioca, de pe Calea Torontalului din Timişoara.

Consiliul Judeţean Timiş a luat decizia alocării a peste 800.000 lei pentru noi lucrări la aerodromul utilitar Cioca. 340.000 sunt pentru realizarea unui heliport, iar 500.000 au fost prevăzuţi pentru securizarea pistei, refacere gardului de protecţie stradal şi a trei porţi de acces.

Heliportul va crea premisele pentru noi activităţi în cadrul aerodromului, generatoare de venituri suplimentare pentru bugetul Judeţului, dar şi în sprijinul instituţiilor statului care desfăşoară activităţi de siguranţă şi protecţie civilă. 

„Am gândit dezvoltarea aerodromului pe mai multe direcţii. Vorbim aici de crearea condiţiilor necesare pentru organizarea de activităţi generatoare de profit şi a unor activităţi de divertisment. Evident, cele două nu se exclud. Apoi vorbim de crearea unei infrastructuri specifice care să înlesnească intervenţia autorităţilor statului în situaţii de urgenţă, de protecţie civilă. Este normal ca un oraş mare ca Timişoara să aibă asemenea facilităţi, iar noi, cei de la Consiliul Judeţean, facem acest lucru posibil”, a spus Călin Dobra, preşedintele CJ Timiş.

Consiliul Judeţean merge mai departe cu dezvoltarea aerodromului, deşi întâmpină blocaje prin refuzul Primăriei Municipiului Timişoara de a ceda clădirile Aeroportului Cioca. Terenurile de pe Calea Torontalului (kilometrul 3), cunoscute ca Aeroportul Utilitar Cioca, se află în proprietatea CJ Timiş, însă nu şi clădirile care deservesc aerodromul. Acestea sunt în prezent deţinute de Consiliul Local al Municipiului. Pentru modernizarea aeroportului utilitar şi utilizarea acestuia la capacitate maximă, cei de la CJT cer transferarea  construcţiilor în proprietatea judeţului.

Consiliul Judeţean Timiş transmite că are în lucru transformarea Aeroportului Cioca într-un punct de interes naţional în organizarea de evenimente specifice. În acest sens, instituţia este pe punctul de finaliza licitaţia pentru contractarea serviciilor de proiectare necesare certificării aerodromului. 

Cele 800.000 lei alocate se adaugă altor trei milioane lei bugetate în acest an pentru investiţii în dezvoltarea locaţiei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite