Turcescu, sancționat pentru participarea la nunta lui Simion. Societatea Timișoara i-a retras un premiu acordat în 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Timișoara îi retrage jurnalistului-politician Robert Turcescu premiul „Alexandra Indrieș”, acordat în anul 2005, din cauza participării la nunta liderului AUR George Simion.

Robert Turcescu, în tinerețe, când era apreciat de Societatea Timișoara FOTO Arhivă
Robert Turcescu, în tinerețe, când era apreciat de Societatea Timișoara FOTO Arhivă

Premiul fusese conferit „pentru contribuția avută prin cuvântul scris la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democrației și a statului de drept în România”. 

„Societatea Timișoara a luat act cu îngrijorare și mâhnire de poziții mai apropiate de ideologie AUR ale domnului Robert Turcescu, laureat al premiului „Alexandra Indrieș” în anul 2005. Participarea domnului Turcescu la nunta liderului AUR a fost un neașteptat și dezamăgitor prilej. constată că domnul Turcescu și-a exprimat, implicit și explicit, simpatii pentru un lider extremist și o formațiune politică extremistă, aflați la antipodul valorilor promovate de Societatea Timișoara”, se arată în comunicatul Societății Timișoara.

Conducerea Societății Timișoara mai arată că participarea la nunta liderului AUR este „inacceptabilă”, adăugându-se „stuporii create de autodenunțul său din 2014, a rămas într-o toxică ambiguitate! că este ofițer acoperit”.

Odată cu retragerea premiului, Societatea Timișoara „îl somează” pe Turcescu „să face fireasca modificare în CV-ul său pentru a nu induce, din nou, în eroare persoane care chiar cred în valorile democrației”.

Reacția lui Turcescu

Robert Turcescu a reacționat, pe Facebook, în urma anunțului făcut de Societatea Timișoara. „Faptul că îmi retrag mie acel premiu e insignifiant: nu l-am râvnit, nu l-am cerut, l-am primit prin poștă acum 17 ani în biroul de la București, via Timișoara, dacă-mi apare prin vreun CV e pentru că am acasă un sertar plin cu diplomă și cu premii primite în ultimii 30 de ani pe care, la un moment dat, le-am înșirat din politețe în fișa mea biografică”, spune Turcescu.

Fostul politician a mai arătat că „semnalul pe care-l transmit ei în societatea românească e grav”.

„E mai mult decât ‹‹cine nu e cu noi, e împotriva noastră››: e semnalul că de azi înainte va trebui să treceți pe o listă neagră toate cunoștințele, toți prietenii care au devenit indezirabili pentru adepții ‹‹lumii noi›› și ai ‹‹corectitudinii politice››. Despărțiți-vă, eventual prin luări de poziție publică, de toți prietenii, cunoștințele sau chiar prietenii care sunt pe lista neagră a ONG-urilor de tipul celui de Timișoara!”, a mai comentat Turcescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite