Se apropie vârful Lhotse din Himalaya: “Am terminat cu aclimatizarea, de acum începem să vânăm ferestre de vreme bună”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Colibăşanu se află în faţa unei premiere Foto: arhivă
Horia Colibăşanu se află în faţa unei premiere Foto: arhivă

Alinistul Horia Colibăşanu continuă ascensiunea pentru cucerirea Vârfului Lhotse (8.516 metri), din Himalaya.  Timişoreanul speră ca pe data de 10 mai să reuşească să urce pe vârf

Horia Colibăşanu, primul şi singurul român care a urcat pe K2 (8.611), în 28 iulie 2004, continuă ascensiunea pentru o nouă premieră naţională. Timişoreanul se află aproape de cucerirea vârfului Lhotse (8.516 metri), din Himalaya, care ar însemna pentru el al şaselea “optmiar” din carieră. 

“Din nou frig, din nou vânt, din nou oboseală, dar am ajuns cu bine în tabăra 3 (7000 m) împreuna cu Peter (n.r. slovacul Peter Hamor). Rămânem aici la noapte şi mâine coborâm înapoi spre tabăra de bază.

Am terminat cu aclimatizarea, de acum începem să "vânăm" ferestre de vreme bună. S-ar părea că pe 10 mai ar fi o posibilă zi de vârf aşa că vom aştepta cuminţi în tabăra de bază până atunci. 

În afara de oboseală ne simţim foarte bine şi nu sunt probleme. Ne auzim peste câteva zile cu veşti noi", a transmis Horia Colibăşanu, de pe Himalaya. 

Aventura lui Horia Colibăşanu, care a început pe data de 8 aprilie, poate fi urmărit în timp real pe www.koyos.ro.
 

Horia Colibăşanu a avut parte zilele trecute de momente pe care nu le va uita vreodată. El şi colegii săi de munte au fost implicat într-o revoltă a şerpaşilor nepalezi, care erau gata să îi linşeze pe cunoscuţii alpinişti Ulei Steck (Elveţia), Simone Moro (Italia) şi Jonathan Griffith (Anglia). Intervenţia lui Colibăşanu şi ceilalţi din echipă au salvat vieţile alpiniştilor, iar apoi ştirile au făcut rapid înconjurul lumii. 

Citiţi amănunte:

Revoltă pe Himalaya: Timişoreanul Horia Colibăşanu şi-a salvat colegii alpinişti de linşajul nepalezilor

 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite