Ministerul Sănătăţii regretă că într-un spital de stat din Timişoara pacienţii au parte de tratamente inumane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Nicolaescu va demara un control la Maternitatea Bega din Timişoara Foto: tion.ro
Eugen Nicolaescu va demara un control la Maternitatea Bega din Timişoara Foto: tion.ro

Ministerul Sănătăţii a transmis un comunicat pe siteul oficial al instituţiei, prin care îşi arată regretul pentru decesul copilului fotbalistului Cristian Bud

Ministrul sănătăţii Eugen Nicolaescu a promis că va demara un control la Maternitatea Bega din Timişoara, pentru a vedea în ce dondiţii a avut loc tragedia familiei Bud.

“Ministerul Sănătăţii regretă tragedia familiei Bud şi faptul că într-un spital de stat pacienţii au parte de un tratament inuman din partea unor cadre medicale.  

Ministerul Sănătăţii transmite, încă o dată pe această cale, tuturor managerilor de spitale, că îşi doreşte ca desfăşurarea actului medical să se facă pe bază de corectitudine, profesionalism, transparenţă şi, mai presus de toate, umanism.

Ministerul Sănătăţii asigură familia Bud că a luat la cunoştinţă informaţiile publicate de mass-media şi va demara un control la Clinica de Obstetrică şi Ginecologie ”Bega” a Spitalului Clinic de Urgenţă Judeţean Timişoara”, se arată în comunicatul transmis de ministrul Eugen Nicolaescu.

Cum se moare cu nota 10 într-o maternitate din Timişoara

Săptămâna trecută, Mihaela, soţia lui Cristian Bud, fotbalist la divizionara secundă FC Bihor, a trecut prin momente tragic după ce băieţelul ei a murit după patru zile de la naştere. 

„Lunar am făcut eco 3D, 4D, iar în ultimele două luni, o dată la două săptămâni. Niciodată nu s-a descoperit vreo problemă la copil şi nici nu s-a suspectat ceva rău. Deşi am avut o sarcină normală, am decis să nasc la stat, în ideea că, cine ştie, Doamne fereşte!, avem nevoie de ceva în urgenţă şi cei de la privat nu sunt aşa de dotaţi. Tot ceea ce am avut parte a fost un tratament dezumanizat, condiţii mizere, personal dezinteresat şi medici care au reacţionat abia după ce au aflat cine e soţul meu”, a povestit Mihaela, pentru evz.ro.

Copilul a venit pe lume printr-o operaţie de cezariană, iar pe fişa de externare a mamei medicii au scris că bebeluşul ne nora 10, perfect sănătos.

„După prima noapte nu a venit nimeni să îmi spună ceva. Cu sonda montată, operată de cezariană, eu umblam singură prin spital să văd ce e cu copilul meu. Condiţiile sunt execrabile. Băile sunt de nedescris. Luni sau marţi la ATI s-a înfundat baia şi a ieşit apa afară. Personalul medical râdea că asta se întâmplă des. Eu eram traumatizată că ajunge apă la aparatele bebeluşilor. 

Îmi amintesc cum am fost curăţată în prima zi, după operaţie: infirmiera a îngrijit-o pe colega mea de salon, apoi şi-a dat jos mănuşile sterile, le-a întors pe dos, şi le-a pus şi a trecut să se ocupe de mine. Mănuşile pe care le primeşte sunt <numărate>, mi-a zis. A doua zi nu mai avea deloc… 

Sâmbătă, medicul spunea că băieţelul meu are nevoie de o anume substanţă, dar că nu o au, pentru că farmacia e închisă. Nici nu era sigur dacă îi va face bine copilului sau nu”, a dezvăluie Mihaela Bud, pentru Evenimnentul Zilei.

Neonatologul de la Maternitatea Bega i-au spus soţiei fotbalistului că bebeluşul era prematus, iar un pediatru că are ceva la plămâni. Purtătorul de cuvânt al spitalului i-a transmis că avea hipertensiune pulmonară. 


“Luni, a venit o doctoriţă să-mi spună: <Copilul e în stare comatoasă, veniţi să-l vedeţi că moare!>!”. Micul Mihai s-a mai chinuit până marţi, la ora 15,00, când inimioara lui a încetat să mai bată”, a mai povestit Mihaela Bud.
 

În ciuda tragediei, fotbalistul Cristian Buda a jucat, în week-end, pentru FC Bihor, meciul cu FCM Târgu Mureş. În semn de doliu, bihorenii au evoluat într-un echipament complet negru. Bud a început ca rezervă, dar a intrat pe teren în minutul 66.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite