Sărbătoare în jurul avionului sovietic care făcea cândva cursele Tarom între Timişoara şi Bucureşti FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Zilele Avionului” Li-2 (Lisunov) se va desfăşura sâmbătă şi duminică, la Buziaş, oraş aflat la 34 de kilometri de Timişoara.

Avionul rusesc Li-2 (Lisunov), adus la Buziaş în anul 1978 şi transformat în “aviabar”, a devenit un simbol al micuţului oraş aflat la 34 de kilometri de Timişoara. Avionul este amplasat, din 1986, în spatele Hotelului Silvana, la circa 50 de metri de strada principală. Iniţial se afla într-un alt loc din parc. Este unul din primele modele cu care compania Tarom efectua cursele interne. Un asemenea avion zbura cândva şi pe ruta Timişoara-Bucureşti.
 

După revoluţie, avionul-bar a intrat în paragină. Mai mult decât atât, aparatura de bord a fost furată, dispărând şi elemente ale cozii, proiectoarele montate în aripi, mobilierul, uşa şi tot ce se putea lua de pe el.
 

În anul 2005, s-au găsit investitori care au avut curajul să pună în valoare acest inedit obiectiv turistic, avionul fiind preluat de o firmă din Buziaş. Aeronava a fost reamenajată complet la interior, unde acum funcţionează în sezonul rece un bar cu 24 de locuri şi sub avion a fost construită o modernă terasă de vară cu capacitatea de 100 de locuri. 

image


Avionul înainte de reabilitare
 

Este pentru al doilea an când se organizează „Zilele Avionului”. Sărbătoarea începe sâmbătă 30 iulie, la ora 17  şi se încheie duminică seara, iar programul muzical va cuprinde genurile folk şi blues-rock. Sâmbătă de la ora 19 vor cânta la Buziaş, Andrei Păunescu, Magda Puskaş şi Vasile Mardare, iar duminică de la ora 18 vor urca pe scenă trupele Cu Asar, Rock Abil şi Springtime Band.


Pentru cei care vor să se cazeze pe perioada evenimetului în Buzias, se oferă un pachet promoţional de cazare la preţul de 250 lei/persoana, care conţine două nopţi de cazare, mic dejun, acces gratuit la centrul SPA al hotelului Parc.


Citeşte şi:


Trasformarea miraculoasă a unui avion rusesc abandonat pe marginea drumului. "Aeroportul" - restaurant care a devenit punct de atracţie al unei staţiuni turistice
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite