S-a deschis complet circulaţia în noul sens giratoriu construit de IKEA Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sensul giratoriu de la IKEA Timişoara FOTO Primaria Dumbrăviţa
Sensul giratoriu de la IKEA Timişoara FOTO Primaria Dumbrăviţa

Lucrările la primul sens giratoriu, de la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi D.N. 69 (calea Aradului), au fost demarate în 15 aprilie iar acum se poate deja circula din toate direcţiile.

Este deschisă circulaţia în noul sens giratoriu amenajat de Ikea la intersecţia Bulevardului Petre Ţuţea cu Calea Aradului. Începând de azi, conducătorii auto care circulă pe Bulevardul Ţuţea, dinspre Dumbrăviţa, vor putea vira stânga spre Timişoara, a anunţat Primăria Dumbrăviţa.  

Lucrările la primul sens giratoriu, de la intersecţia străzii Petre Ţuţea şi DN 69 (calea Aradului), au demarat în 15 aprilie. Circulaţia prin sensul giratoriu a fost iniţial deschisă pentru cei care merg dinspre Timişoara spre Arad. După noua configuraţie, maşinile trebuie să intre în sens, ca apoi să îşi continue drumul pe DN 69. 

A fost lărgit la patru benzi şi o parte din strada Petru Ţuţea, însă până astăzi şoferii nu puteau intra sau ieşi din Dumbrăviţa pe acest drum.  

Manager de proiect a fost Optim Project Management din Bucureşti, iar constructor este Baupartner Bautechnic care are sediul central la Ariceşti, Prahova. 

Sens giratoriu Ikea

Acesta este primul pas pentru ridicarea celui de-al treilea magazin IKEA din România. Acesta se va construi pe un teren aflat la intrarea în Timişoara, dare care aparţine de comuna Dumbrăviţa. Urmează să se mai facă un sens giratoriu, mai mic, pe parcela IKEA, care va fi chiar la ieşirea din parcarea centrului comercial. 

Centrul comercial va avea trei niveluri, iar construcţia va include panouri fotovoltaice şi sisteme ce captează energia geotermală. Se preconizează ca magazinul să fie deschis în 2022.   
 

Sens giratoriu Ikea

Terenul de 85.000 de metri pătraţi de la marginea Timişoarei a fost în proprietatea omului de afaceri Ion Ţiriac, iar la începutul anilor 2000 s-a vorbit că în zonă se va deschide un magazin al retailerului belgian Cora. Până la urmă, această afacere nu s-a mai realizat, dar întreaga zonă a rămas în folclorul local ca „zona Cora”.   

Vă mai recomandăm:

Cum arată noul sens giratoriu construit pentru IKEA, la intrarea în Timişoara. A fost realizat în timp record VIDEO

Sensul giratoriu de la IKEA Timişoara, finalizat în timp record. Cum arată infrastructura construită în câmp FOTO

Se construieşte infrastructura rutieră pentru viitorul IKEA de la intrarea în Timişoara FOTO

Au început lucrările de construcţie la primul IKEA din afara Bucureştiului. Întreaga zonă, reconfigurată FOTO

Efectul IKEA. Transformările dintr-o comună din Timiş, după descinderea gigantului suedez de mobilă FOTO

IKEA este pregătită să înceapă construcţia centrului de lângă Timişoara. Suedezii au cerut schimbarea amplasamentului sensului giratoriu

Duel de la distanţă între Ikea şi Mömax pentru piaţa de mobilă din România. Austriecii anunţă deschiderea unui nou magazin în Transilvania

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite