IKEA este pregătită să înceapă construcţia centrului de lângă Timişoara. Suedezii au cerut schimbarea amplasamentului sensului giratoriu

0
0
Terenul pe care se va construi IKEA FOTO Google Maps
Terenul pe care se va construi IKEA FOTO Google Maps

Primul magazin IKEA din afara Bucureştiului va fi construit aproape de intrarea în Timişoara, pe un teren situat pe teritoriul administrativ al comunei periurbană Dumbrăviţa.

IKEA, retailerul suedez de mobilă prezent în România cu două magazine în Bucureşti, va demara peste o lună-două lucrările de construcţie la viitorul său magazin din judeţul Timiş, al treilea din România, anunţă Economica.net. Noul centru comercial va avea trei nivele, iar construcţia va include panouri fotovoltaice şi sisteme ce captează energia geotermală. 

Noutatea este că în februarie, primarul Horia Bugarin şi-a dat acordul asupra unor mici modificări cerute de IKEA la PUZ-ul aprobat în 2018 şi asupra Certificatului de Urbanism referitor la organizarea de şantier care urmează să înceapă în scurt timp. 

IKEA a cerut schimbarea amplasamentului sensului giratoriu din incinta spaţiului comercial.  

Suedezii de la IKEA South Europe au anunţat încă de la sfârşitul anului 2016 că intenţionează să deschidă un magazin la Timişoara, oraş aflat în topul comenzilor online. 

Au prospectat terenuri care să îndeplinească parametrii necesari pentru un magazin nou, precum: acces la mijloace de transport în comun şi o bună infrastructură, suprafaţa terenului şi o localizare bună, aproape de oraş.  

Locul găsit pentru primul magazin din afara Bucureştiului se află pe Calea Aradului, în buza „porţii” de intrate în Timişoara, dar pe teritoriul administrativ al comunei Dumbrăviţa.  

Terenul de aproximativ 85.000 metri pătraţi a fost în proprietatea omului de afaceri Ion Ţiriac, iar în urmă cu mai mulţi ani s-a vorbit că în zonă se va deschide un magazin al retailerului belgian Cora. Până la urmă această afacere nu s-a mai realizat, dar întreaga zonă a rămas în folclorul local ca „zona Cora”. Apoi s-a auzit că Ţiriac va face o reprezentanţă de maşini. 


Foarte aproape de terenul celor de la IKEA, pe partea opusă, dar deja în Timişoara, a fost deschis primul magazin Mömax al retailerul austriac de mobilă XXXLutz, un concurent al celor de la IKEA pe piaţa europeană de mobilă.

Vă mai recomandăm:

FOTO Terenul de la intrarea în Timişoara unde IKEA va construi primul magazin din afara Capitalei

FOTO Una dintre cele mai bogate comune din România anunţă deschiderea unui magazin Ikea pe teritoriul ei

Duel de la distanţă între Ikea şi Mömax pentru piaţa de mobilă din România. Austriecii anunţă deschiderea unui nou magazin în Transilvania

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite