Restaurant KFC deschis pe Autostrada Vestului. Ce premieră marchează inaugurarea lui FOTO

0
Publicat:

KFC a deschis primul restaurant din Timiș care este în afara Timișoarei. Este vorba o locație aflată pe Autostrada Vestului A1, în apropiere de urcarea pe șosea dinspre Giarmata.

Colaborare între Rompetrol și KFC în beneficiul șoferilor FOTO Ștefan Both
Colaborare între Rompetrol și KFC în beneficiul șoferilor FOTO Ștefan Both

Restaurantul KFC de pe Autostrada Vestului a fost inclus în Strategia Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru dotarea, operarea și întreținerea spațiilor de servicii de pe rețeaua rutieră de mare viteză din România.

Pe lângă restaurantul KFC, operat de holdingul Sphera Franchise Group, în zonă a apărut și o stație modernă de carburanți de la Rompetrol, de asemenea un market din rețeaua Hei&Coffe. Inaugurarea a avut loc pe 1 iunie 2023. 

În martie 2023, KFC a deschis și alte două restaurante pe Austostrada Vestului, pe autostrada A1, în dreptul localităților Pecica (Arad) și Orăștie (Hunedoara).

Prin acest parteneriat, marcăm o premieră locală, KFC fiind primul restaurant care va opera în cadrul unei benzinării Rompetrol. El este reprezentativ pentru filosofia de business a Sphera, de dezvoltare continuă, inclusiv prin noi formate de restaurant sau teritorii pe care le putem explora. Deschiderea restaurantelor KFC DT Pecica și KFC Orăștie marchează începutul unei colaborări mai ample, prin care extindem prezența brandului în contexte de consum neașteptate, dar cu potențial ridicat, aducând valoare adăugată atât clienților noștri, cât și celor care, în călătoriile lor, trec pragul benzinăriilor Rompetrol unde suntem prezenți” declara Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group.  

Colaborare între Rompetrol și KFC în beneficiul șoferilor FOTO Ștefan Both
Colaborare între Rompetrol și KFC în beneficiul șoferilor FOTO Ștefan Both

Un spațiu de serviciu asemănător a fost realizat și pe partea cealaltă a drumului, cu excepția unui restaurant KFC. 

KFC are patru restaurante în Timișoara: Iulius Mall, Shopping City, Piaţa Victoriei și Fun Shop Park din Calea Buziașului, acesta din urmă fiind și prima locaţie de tip drive-thru din oraşul de pe Bega.

Noua amenajare de pe autostradă arată civilizat, cu dotări moderne: 190 locuri de parcare pentru autoturisme (70 pe Calea 1 și 120 pe Calea 2); 16 locuri de parcare pentru autoturismele deținute de persoane cu dizabilități (8 pe Calea 1 și 8 pe Calea 2); 59 de locuri de parcare pentru autocamioane și autocare (34 locuri pe Calea 1 și 25 locuri pe Calea 2); 8 locuri pentru încărcarea vehiculelor electrice (4 locuri pe Calea 1 și 4 locuri pe Calea 2); 2 stații pentru carburanți (câte una pe fiecare sens de mers); 2 stații pentru alimentarea cu GPL (câte una pe fiecare sens de mers); 2 spații comerciale (câte unul pe fiecare sens de mers); un KFC (sensul de mers spre Lugoj); 2 zone tip Snack bar (câte unul pe fiecare sens de mers); 2 zone cu toalete publice (câte una pe fiecare sens de mers).

Colaborare între Rompetrol și KFC în beneficiul șoferilor FOTO Ștefan Both
Colaborare între Rompetrol și KFC în beneficiul șoferilor FOTO Ștefan Both

Aceste spații de servicii au fost realizate în baza contractului de concesiune încheiat între CNAIR și Rompetrol Downstream SRL.

Tot în baza unor contracte de concesiune vor fi deschise în următoarea perioadă alte patru spații de servicii pe A1. Două (stânga și dreapta), în zona localității Recaș și două spații de (stânga și dreapta), în zona localității arădene Șagu.

2 jpg

Grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, Republica Moldova şi în Italia, a raportat anul trecut un profit net de 44,27 milioane lei, cu 71,1% mai mare decât în anul 2021. La 31 decembrie 2022, grupul avea 4.935 de angajaţi, dintre care 4.450 în România, 411 în Italia şi 74 în Republica Moldova.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite