Relațiile de la Facultatea de Drept, folosite de mafia imobiliară din rețeaua Cârpaci

0
0

Francisc Kelemen, asociat al lui Ionelaş Cârpaci în ţepele cu terenuri luate cu acte false luate de la Primăria Timișoara, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Potrivit unor surse judiciare, Kelemen, absolvent al Facultăţii de Drept, era puntea de legătură între Ionelaş şi „pionii” de care era nevoie în afacere. 

Ionel Sandner, alias Ionelaş Cârpaci şi Francisc Kelemen sunt prieteni vechi. Dacă Ionelaş a motivat că nu putea face şmecheriile imobiliare, fiind semianalfabet, Kelemen nu poate invoca această scuză, fiind absolvent al Facultăţii de Drept. Cei doi aveau planuri mari în dozvoltarea imobiliară astfel că s-au asociat şi au început să tragă sforile pentru ca afacerea să meargă ca unsă. „Sandner Ionel şi Francisc Kelemen erau cunoştinţe vechi, între aceştia fiind derulate mai multe afaceri imobiliare de notorietate, printre care figurând şi un proiect imobiliar de ridicare a unor construcţii pe care apoi să le vândă cu profit, cât şi alte afaceri imobiliare de cumpărare şi vânzare de terenuri în scop comercial”, arată un document judiciar relaţia dintre cei doi. 


Francisc Kelemen, „profesor” în falsuri

În baza acestor legături, cei doi asociaţi au pus la punct obţinerea terenurilor cu acte false şi după adevărate inginerii birocratice au reuşit să obţină dispoziţiile false de retrocedare pentru terenul de pe strada Ştefan cel Mare. Aici a intrat în schemă şi mai puternic Francisc Kelemen, care l-a găsit pe boschetarul maghiar Barabas Pal. Prin două procuri false, Barabas Pal a fost mandatat să vândă terenul. Procurile false au fost traduse de un traducător autorizat din Ungaria, la rugămintea lui Kelemen Francisc. Între timp, traducătorul ungur a decedat.

Intrare la notar, cu legături din facultate

Cu dispoziţiile de retrocedare în mână şi cu împuternicirea lui Barabas Pal pentru vânzare, afaceriştii au pus la punct înstrăinarea terenului. Şi aici, Kelemen a avut un rol decisiv. Potrivit procurorilor, Francisc Kelemen şi Manuel Comşa (n.r. consilierul său juridic) s-au dus la fosta colegă de facultate, notarul Teodora Noţingher, pentru a verifica actele necesare vânzării. „Notarul Teodora Noţingher s-a rezumat la a solicita extrasele CF pentru autentificare, fără a face verificările legale ce se impuneau referitoare la valabilitatea titlului de proprietate şi fără a solicita procesele verbale de punere în posesie şi alte acte doveditoare”, arată documentul citat. CITEȘTE declarația Teodorei Noțingher despre caz



Mâncaere şi băutură pentru un teren de sute de mii de euro

image
image

Tranzacţia fictivă a terenului de pe strada Ştefan cel Mare s-a realizat între Barabas Pal şi Crăciun Cârpaci, verişorul lui Ionelaş. Teoretic, boschetarul maghiar Barabas Pal îi vinde terenul cu 120.000 de euro lui Crăciun Cârpaci, dar în fapt proprietarul este Ionelaş, care nu putea cumpăra, având cetăţenie germană. În realitate s-a dovedit că Barabas Pal este un proprietar inventat. Presupuşii bani pe care Kelemen trebuia să-i dea acestuia de la mama lui Ionelaş, nu au ajuns niciodată la Barabas Pal, vânzarea făcându-se doar în acte în acte. „Am primit doar mâncare şi băutură”, le-a spus Barabas Pal anchetatorilor. VEZI AICI mai multe detalii despre Barabas Pal

Kelemen neagă implicarea în falsuri

Pus în faţa acuzaţiilor venite din partea procurorilor, Francisc Kelemen nu a recunoscut niciun moment implicarea în falsurile cu terenuri. Acesta nu s-a dezis însă de baştanul Ionelaş, despre care a spus că îl cunoaşte de mult timp, părinţii lor fiind cunoştinţe bune încă de acum 15 ani. Prima afacere dintre Kelemen şi Ionelaş s-a făcut cu o maşină şi un teren. În faţa anchetatorilor, Francisc Kelemen a spus că singura lui implicare a fost atunci, când, la rugămintea lui Ionelaş a luat nişte documente şi cei 120.000 de euro de la mama baştanului şi s-a ocupat de vânzare, întrucât bătrâna nu se descurca. „Inculpatul nu a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa, nici în faţa procurorilor şi nici în faţa judecătorului, încercând să ofere versiuni ale faptelor care să-l protejeze”, arată un document din dosar. 

Rolul lui Kelemen în escrocheria Italrom: (sursa: sentinţa de arestare)


image

- l-a ajutat pe Ionelaş Cârpaci să obţină procurile false din Ungaria prin care boschetarul Barabas Pal era împuternicit să intabuleze terenurile retrocedate cu acte false

- s-a ocupat de traducerea documentelor din maghiară în română, rugând un traducător să facă traducerea

- a intabulat terenurile cu ajutorul angajaţilor de la Cadastru Remus Crudu şi Petru Turpan

- l-a adus pe Barabas Pal de la Arad la Timişoara pentru tranzacţia fictivă

- s-a ocupat de vânzarea terenurilor de către Barabas Pal lui Crăciun Cârpaci, verişorul lui Ionelaş. Vânzarea s-a făcut prin fosta colegă de facultate a lui Kelemen, notarul Teodora Noţingher

De aici, Kelemen a dispărut din afacere. Crăciun Cârpaci l-a mandatat pe baştanul Ionelaş să vândă terenurile, iar acestea au ajuns la firma Italrom, care s-a ales cu o pagubă de peste 200.000 de euro

Francisc Kelemen avut un rol important şi în escrocheria de pe Romulus, unde s-a ocupat de intabularea terenului prin aceeaşi angajaţi ai Cadastrului, Remus Crudu şi Petre Turpan. Falsurile nu şi-au făcut însă efectul aici întrucât au fost depistate la timp de angajaţii din primărie la cererea omului de afaceri Jabri Tabrizi, care a fost la un pas de a fi ţepuit de mafia imobiliară. 

Citeşte şi:

image

Fostul procuror general al României, Mircea Criste, în vizită la şeful procurorului care îi anchetează nevasta

Numele notarilor şi funcţionarilor din reţeaua „geambaşului de terenuri" Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti

image




Baştanii mafiei imobiliare ţigăneşti sunt mai răi decât călăii comunişti din lagărul de la Piteşti


Teroarea de care vorbeşte Trifu Schroth este aplicată oricui se împotriveşte afacerilor imobiliare ţigăneşti, fără discriminare.  Până şi foşti deţinuţi politici au ajuns să cadă pradă acestor metode. Fostul deţinut politic, Emil Sebeşan, luptă să-şi păstreze casa după ce mai bine de opt ani a suferit torturile regimului Ceauşescu. Bătrânul, care a supravieţuit ororilor comuniste şi vecinii săi spun că sunt victimele terorii mafiei imobiliare ţigăneşti. Citeşte aici toate detaliile cazului!

Caracatiţa şi-a întins tentaculele peste tot

Cârpaci este arestat preventiv într-o anchetă a Parchetului Curţii de Apel şi s-au descoperit legături strânse ale acestuia cu notarul public Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. Safta Criste este notarul la care şi-a făcut stagiatura fiica secretarului Consiliului Local Timişoara, Ioan Cojocari, şi el un personaj extrem de controversat. Până şi familia primarului Gheorghe Ciuhandu are legături cu clanurile ţigăneşti.  În trecut firma de arhitectură a filului primarului a solicitat un certificat de urbanism pentru o clădire monument istoric (foto jos) care a intrat tot în proprietatea lui Ionelaş Cârpaci (3427/2004 S.C. MG BUILDING DESIGN S.R.L. BV. M.VITEAZUL nr.3 - proprietari STANCU IONEL SI STANCA MIRELA)



Este vorba de reşedinţa lui Wilhem Mulle, florarul imperial care a produs soiuri noi de trandafiri la Timişoara special pentru împărăteasa austriacă de la acea vreme.Surse judiciare bine informate spun că şi fostul primar, Viorel Oancea, care a condus oraşul înaintea lui Ciuhandu a fost în legături strânse cu baştanul mafiei, Ionelaş Cârpaci. Până şi procurori DIICOT sunt acuzaţi că au favorizat mafia ţigănească. Fosta şefă a DIICOT Timiş, Carmen Martinov (foto stânga), l-a anchetat în trecut pe Ionelaş şi l-a scos basma curată.  Martinov este un procuror extrem de controversat şi s-au descoperit şi alte cazuri de infractori periculoşi pe care i-a ajutat. Citeşte aici detalii!

Ascultă aici ce reacţie şocantă a avut fosta şefă a DIICOT când a fost întrebată de legăturile cu Ionelaş Cârpaci

Curtea Supremă a decis: baştanul Ionelaş rămâne în arest


După judecarea recursului înaintat de Ionelaş Cârpaci şi avocatul său, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul lui Ionelaş ca fiind nefondat. Ionelaş Cârpaci  a fost arestat de judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara în urmă cu o săptămână, fiind acuzat că şi-a format o reţea cu ajutorul căreia a luat cu acte false mai multe terenuri ale primăriei. Starea de sănătate, condiţiile mizere din arest şi studiile sub medie sunt motivele invocate de Ionelaş Cârpaci pentru a scăpa de arest. 

Fostul procuror general al României, Mircea Criste, a intervenit

Mircea Criste l-a vizitat pe procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Vasile Bâc (foto jos stânga), şeful anchetatorului Angelina Tufariu, care o cercetează pe notăriţa Safta Criste (foto jos), nevasta lui Mircea Criste (foto dreapta jos).  
  
Mircea Criste şi Vasile Bâc se cunosc din Reşiţa, unde amândoi au profesat la începutul carierei lor. Citeşte aici detalii!

Cetăţean de onoare terorizat
 

Printre cei terorizaţi de mafia imobiliară a baştanilor este şi actorul Vladimir Jurăscu (foto stânga). Maestru al Teatrului Naţional din Timişoara şi cetăţean de onoare al capitalei Banatului, Jurăscu a fost ani de zile terorizat că va ajunge în stradă, după ce un clan ţigănesc a pus ochii pe casa în care locuia acesta şi a inventat procuri în numele unor presupuşi moştenitori. Primele instanţe au decis să îl de afară din casă pe Jurăscu însă după ce cazul lui a ajuns în presă clanul ţigănesc a pierdut acţiunile. 


MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

image
image
image
Procurorul general Vasile Bâc ţine sub cheie rechizitoriile
image
image
image
Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite