Reacţia Bozankaya după blocarea tramvaielor pe şinele din Timişoara: Infrastructura oraşului e învechită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvai Bozankaya la Timişoara FOTO Primăria Timişoara
Tramvai Bozankaya la Timişoara FOTO Primăria Timişoara

Blocarea tramvaielor Bozankaya la Timişoara nu a fost cauzată de erori sau defecţiuni tehnice. Este necesară alinierea noii tehnologii a vehiculelor cu infrastructura existentă a oraşului.

Ca urmare a celor două incidente petrecute la Timişoara, sâmbătă, respectiv luni, când două tramvaie Bozankaya au rămas blocate pe şine, reprezentanţii producătorului turc fac o serie de clarificări. Blocarea tramvaielor nu a fost cauzată de nicio eroare sau defecţiune tehnică a acestora, ci de o problemă de interferenţă a tehnologiei de ultimă oră a tramvaielor cu infrastructura de transport mai veche a oraşului.  

„Blocarea vehiculului pe şine, sâmbătă, nu a avut la bază erori sau defecţiuni ale acestuia, toate tramvaiele Bozankaya produse atât pentru Timişoara, cât şi pentru Iaşi, fiind proiectate şi construite la comandă, pentru a fi adaptate la cerinţele şi necesităţile locale de transport public. De asemenea, toate produsele Bozankaya sunt în conformitate cu cerinţele tehnice şi cu normele Uniunii Europene menţionate în caietul de sarcini, şi deţin omologare de tip UE”, au declarat reprezentanţii departamentului tehnic al Bozankaya. 

Conform departamentului tehnic al companiei turce, care a colaborat îndeaproape cu STPT pentru a afla ce a generat incidentul, oprirea tramvaiului a fost legată de o problemă de contact dintre pantograful tramvaiului şi linia catenară, situaţie determinată de provocările generate de implementarea unei tehnologii de ultimă generaţie pe o infrastructură de transport uzată moral.  

A fost scos pe traseu primul tramvai Bozankaya

„Vom analiza reacţiile vehiculelor noastre la infrastructura de tramvai pentru ca ulterior să adaptăm sistemele tehnologice Bozankaya la aceasta. Astfel, vom oferi STPT condiţii de operare a tramvaielor fără întreruperi”, au mai explicat reprezentanţii Bozankayai.  

În ceea ce priveşte evenimentul de luni, acesta s-a petrecut independent de orice legătură cu tramvaiul, care s-a oprit din cauza prezenţei unui obiect străin pe linia catenară, reluându-şi deplasarea după aproximativ 5 minute, după înlăturarea acestuia. 
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Primul tramvai turcesc care circulă cu călători în Timişoara, la un an de când a ajuns în oraşul de pe Bega FOTO

Cel mai performant tramvai din Europa circulă deja la Timişoara. Turcii de la Bozankaya au livrat şi al doilea mijloc de transport VIDEO FOTO

Primul tramvai Bozankaya va intra în circulaţie de sărbători. Ministrul Grindeanu a plimbat degeaba omologarea

Tramvaiul Bozankaya poate intra în circulaţie. Ministrul Sorin Grindeanu a adus la Timişoara documentul de omologare

Tramvaiul turcesc care va circula în Timişoara, premiat pentru inovaţie tehnologică la nivel european

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite