Raport Bozankaya în incidentul de la Timișoara, când un tramvai a luat foc: „Tramvaiele companiei nu au probleme cu motorul“

0
Publicat:

În 8 martie 2023, tramvaiul numărul 1 Bozankaya, primul care a ajuns la Timișoara, a fost cuprins de flăcări în zona roților, în fața Palatului Administrativ. Producătorul de tramvaie vine cu o serie de precizări concrete în urma raportului realizat de specialiştii tehnici ai companiei.

Tramvai Bozankaya FOTO Ștefan Both
Tramvai Bozankaya FOTO Ștefan Both

Conform companiei Bozankaya, pe 8 martie 2023, pe baza analizelor fișierelor de date, plăcuțele de frână ale tramvaiului s-au blocat. Șoferul a încercat să elibereze frânele și a continuat să conducă vehiculul. Deoarece frânele au fost aplicate în timpul deplasării, sistemul vehiculului s-a oprit de mai multe ori pentru protecție sporită și a oprit tracțiunea. În fața Palatului Administrativ din Timișoara, din zona roților tramvaiului a început să iasă fum, apoi flăcări.

Pentru a duce tramvaiul într-o locație sigură, șoferul a condus tramvaiul cu frânele aplicate și din cauza frecării și supraîncălzirii plăcuțelor de frână, și de sub tramvai a ieșit fum.

Înregistrările video din cabina șoferului nu au putut fi recuperate din motive necunoscute care nu au legătură cu Bozankaya.

Raportul preliminar emis de Bozankaya, bazat pe analizele fișierelor de jurnal extrase din software-ul de înregistrare al vehiculului la momentul incidentului, nu există nici dovezi, nici indicii cu privire la defecțiune a motorului.

Acest lucru este, de asemenea, reconfirmat și justificat prin inspecția tehnică a vehiculului de către personalul autorizat”, au transmis cei de la Bozankaya.

Compania turcă mai menționează că la niciun tramvai Bozankaya din România nu au fost înregistrate probleme la nivelul motoarelor. În prezent, nici un tramvai al companiei nu se află în depou pentru ca motoarele să fie devoalate.

În urma analizei bazate pe date concrete și solide, Bozankaya neagă informațiile false relatate în media cu privire la incidentele privind tramvaiele sale.

Compania Bozankaya tratează cu maximă seriozitate acest incident foarte și, în prezent, investighează cauza principală pentru a se asigura că acest lucru nu se va mai repeta.

Tramvaiele îndeplinesc standardele și cerințele tehnice de calitate cuprinse și în legislația română în vigoare, precum și nivelul ridicat de siguranță a pasagerilor având în vedere natura transportului.

Siguranța pasagerilor împreună cu calitatea mijloacelor de transport rămân primordiale pentru Bozankaya”, susțin cei de la Bozankaya.

Reamintim, Primăria Timișoara a obținut o finanțare europeană prin care a achiziționat 21 de tramvaie Bozankaya. Fiecare tramvai valorează 11,58 milioane de lei, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune. Tramvaiele livrate de Bozankaya Timișoarei sunt considerate cele mai performante din Europa. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite