Proces între membrii trupei Cargo și familia regretatului lider Adi Bărar. Miza este folosirea brandului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica și soția fostului lider al trupei CARGO Adi Bărar, decedat în martie 2021, se judecă cu membrii renumitei formații rock, pe dreptul de folosire a brandului CARGO. Tribunalul București a dat dreptate familiei Bărar.

Adrian Bărar a lăsat o grea moștenire FOTO arhiva Adevărul
Adrian Bărar a lăsat o grea moștenire FOTO arhiva Adevărul

Familia lui Adi Bărar a cerut interzicerea folosirii brandului CARGO până la finalizarea unui proces în care să se decidă cum poate fi folosită marca. Adriana Bărar, fiica regretatului muzician, susținea că brandul CARGO este înregistrat la OSIM încă din anul 2004 pe numele lui Adrian Bărar.

Adrian Igrișan, Tavi Pilan și Alin Achim, membrii formației timișorene, mers în instanță, dar au pierdut: brandul CARGO le-a revenit ca moștenire fiicei și soției lui Adi Bărar.

CARGO este moştenirea pe care Adrian Bărar (fondatorul formației muzicale CARGO) a lăsat-o fiicei sale şi soției sale. Nouă ne-a lăsat muzica sa, să ne bucurăm de ea, aşa cum a văzut-o creatorul conceptului formației muzicale CARGO. <Muzica mea trebuia, în primul rând, să reflecte pământul pe care călcăm>, scria Adrian Bãrar în cartea Cargo-Jurnal de Bord, 1998, descriind naşterea denumirii şi a conceptului muzical CARGO în perioada 1984-1985”, a transmis avocata Mihaela Tudorache.

Conform sentinței din 29.11.2023, dată de Tribunalul București, dată pe fond, instanța a „respins cererea ca neîntemeiată”. Oblică reclamanții la plata sumei de 11.699 de lei, către pârâta Adriana Bărar, cu drept de apel în 30 de zile.

Informația din dosar FOTO Facebook/Adriana Bărar
Informația din dosar FOTO Facebook/Adriana Bărar

Fiica fostului lider al trupei CARGO a declarat pentru „Adevărul” că ea și mama sa au încercat, pe cât posibil, să evite „o astfel de situație dureroasă”, dar nu au fost băgate în seamă. 

„Dacă au existat disensiuni între ei de-a lungul timpului, trebuia să le rezolve atunci, nu să se comporte așa cu noi acum”, a mai declarat Adriana Bărar.

S-a făcut dreptate. Și e trist că o trupă de o asemenea anvergură, fondată de Adi Bărar, să se întoarcă împotriva familiei fostului lor lider! Dar asta arată adevărata față a unora, a unora cărora banul le ia și ultima brumă de demnitate și respect pentru cel care i-a făcut să devină ceea ce sunt azi! Și ca să nu existe nici o urma de îndoială că ce scriu eu și ce a hotărât justiția că e normal și drept, uitați-vă atent la fotografiile alăturate, în care în componența inițială a trupei CARGO nu era nici măcar unul dintre cei care după moartea lui Adi, au avut pretenția la un brand pe care nu ei l-au creat - chiar dacă au contribuit la el!”, a scris pe Facebook Corneliu Vaida, un apropiat al familiei Bărar.

Chitaristul şi liderul trupei Cargo a murit în dimineaţa zilei de 8 martie 2021, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2, acesta având însă şi alte probleme de sănătate. 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite