Un an de la dispariţia lui Adi Bărar, liderul trupei Cargo: „Ce gol e-n rock de când tu nu mai eşti” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adi Bărar a intrat în istorie
Adi Bărar a intrat în istorie

Chitaristul şi liderul trupei Cargo a murit în dimineaţa zilei de 8 martie 2021, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2. La un an de la moartea rockerului, prietenii apropiaţi i-au cinstit memoria cu un videoclip.

Prietenii lui Adi Bărar s-au gândit să cinstească memoria fostului lider de la Cargo printr-o piesă realizată după versurile şi ideea lui Corneliu Vaida. Vocea şi aranjamentul muzical îi aparţin chitaristului Horia Crişovan. 

„Azi e un an fără Adi... Un an în care nu cred că a trecut o zi facă să mă gândesc la cel care mi-a dăruit primele boxe profesionale, prima cască de motociclist şi mai ales prietenia sa! Am scris o poezie cu gândul la el şi i-am trimis-o lui Horea Crişovan. Într-o ora mi-a trimis un memento muzical făcut la chitară acustică, cu o parte din versurile mele. De aici şi până la ce se vede şi aude în clip a fost doar un pas, un pas spre cinstirea memoriei lui Adi!”, a transmis Corneliu Vaida. 

Delia Bărar, fiica fostului muzician de la Cargo, a postat un mesaj emoţionant pe pagina ei de Facebook. 

„Eram obişnuită că plecai des. dar te întorceai mereu...A trecut un an de când nu te-am mai văzut şi nu pot exprima în cuvinte ce simt. Tu m-ai învăţat cum să merg prin viaţă, dar să îmi caut singură drumul, să fiu ambiţioasă. Să încerc, să cad, să mă ridic şi să încerc din nou. Să reuşesc, să ţintesc sus şi să nu mă las. 

 

Mi-ai spus că viaţa e grea, dar şi frumoasă şi trebuie să te bucuri de ea, să faci ce îţi place. Tu ai realizat într-o viaţă cât alţii în zece, şi totuşi mai aveai atâtea de făcut, de spus, de cântat, de trăit. Aminitirile rămân, şi tu la noi în suflet”. 

Adi Bărar a fondat trupa Cargo, în 1985, una dintre cele mai longevive şi mai de succes formaţii rock din România. „Povestiri din gară”, „Destin”, „Ziua vrăjitoarelor”, „Spiritus Sanctus”, „XXII” sunt albume de referinţă ale trupei Cargo, însă chitaristul a cântat în ultimii ani şi blues, în trupa Adi Bărar Band cu care a scos albumul “Hold On”. 

Chitaristul şi liderul trupei Cargo a murit în dimineaţa zilei de 8 martie 2021, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2. 

Vă mai recomandăm să citiţi:

Chitaristul Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, va avea un monument de bronz în Timişoara

Regretatul Adi Bărar va avea bust pe Aleea Muzicienilor din Timişoara. Amenajare deosebită pe promenada de la Flora, leagănul rockerilor bănăţeni

Adi Bărar a fost condus pe ultimul drum pe pământ de prietenii motociclişti. Înmormântare în carantină FOTO VIDEO

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite