Prima zi la Codru Festival. Belgienii de la Hooverphonic au simțit energia publicului român

0
Publicat:

Prima zi de Codru Festival (25-28 august) a strâns la Pădurea Bistra din Timișoara peste 5.000 de participanți. Pe scenă a urcat trupa belgiană Hooverphonic, care a cântat la una dintre cele patru scene amenajate la marginea pădurii.

Codru Festival 2022 FOTO Codru
Codru Festival 2022 FOTO Codru


Festivalul Codru a început într-o zi de joi, destul de neobișnuit pentru festivalurile din Timișoara. Dar cum evenimentul nu e chiar în oraș, și pe deasupra este și la marginea pădurii, nu a fost niciun impediment pentru publicul său. Festivalul a avut patru scene, zonă de food-trackuri, multe locuri de relaxare și spații de joacă pentru copii.

Anul acesta am pregătit un festival de patru zile, care conține patru scene. Scena principală se numește sub soare, mai avem o scenă de muzică live și două pentru DJ-i. Ne așteptam să vină foarte multă lume, pentru că oamenii au rezonat cu ceea ce facem, cu felul în care facem și cu ce le oferim în festival. Așteptăm peste 5.000 de oameni în fiecare zi”, a declarat Victor Balaniuc, managerul festivalului.

Codru este primul festival eco-friendly din Romania. Asta înseamnă că fiecare bilet este un copac plantat. Pe altă parte, băutura consumată în timpul celor patru zile de festival va fi servită în pahare reutilizabile.

Misiunea noastră este să regenerăm toată pădurea Bistra. Am început în 2016 să o transformăm în pădure-parc. Deja am oferit-o publicului, prin acest festival, dar este nevoie să fie adusă la un standard de care oamenii să se poată bucura de ea. Conceptul nostru de a planta copaci nu este foarte simplu. Copacul este adoptat de fiecare om care a cumpărat un bilet. Se creează astfel un atașament față de natură. Acești copaci se vor regăsi pe o hartă virtuală, iar cel care îl plantează poate să vină să-l îngrijească”, a declarat Cristian Bucureșteanu, președintele Asociației Codru.

Lume multă la Codru Festival FOTO Codru
Lume multă la Codru Festival FOTO Codru


Vedetele din prima seară, 25 august, poate cea mai așteptată trupă din acest an, au fost belgienii de la Hooverphonic. S-au format în 1995 și sunt pe buzele a milioane de fani din întreaga lume.

E grozav că se face un festival eco-friendly. Suntem o trupă care susținem tot ce ține de ecologie și ne bucură să vedem că și oamenii se îngrijesc de asta. Locația e fantastică, îmi place pădurea, în rest, sincer nu prea știu nimic, pentru că venim prima dată la acest festival. Ne bucurăm că am reluat și concertele după aproape doi ani în care nu am prea cântat live din cauza pandemiei. A fost dificil pentru noi, nu din cauza situației financiare, ci din punct de vedere mental. Dar acum ne-am întors. Nu e prima dată când venim în România, cred că prima dată a fost acum 20 de ani. Noi venim din nordul Belgiei, unde oamenii sunt mai introvertiți. E nevoie să muncim pe scenă ca pe final publicul să devină foarte entuziast. La voi, publicul e entuziast încă din start. Și e fantastic asta. Simți energie. Dai și primești. În urmă cu mai bine de zece ani i-am propus soției să venim într-un concediu în România, dar n-am apucat încă. E o țară frumoasă, cu natură frumoasă, cu oameni faini și mâncare bună”, a spus Alex Callier, membru fondator Hooverphonic.

Hooverphonic pe scena Codru Festival FOTO Codru
Hooverphonic pe scena Codru Festival FOTO Codru


Artiștii au cântat împreună cu publicul prezent cunoscutele melodii “Mad About You”, „Eden” sau „Heartbroken”.

Publicul a fost electrizat și de artistul român Deliric, care a cântat împreună cu CTC, Silent Strike și Muse Quartet. Tot în prima zi de festival, pe cele patru scene ale festivalului au urcat și Florin Chilian, Ducu Bertzi sau Mircea Baniciu.

Vineri seară, 26 august, la Codru îi veți putea asculta, printre alții, pe Bosquito, Vița de Vie, Surorile Osoianu și Lupii lui Calancea. Sâmbătă, 27 august, nu trebuia ratată super grupul Kadebostani, iar duminică, 28 august, cap de afiș este australianul Dub Fx.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite