Fata de la Plai, înlocuită de Inima Codrului. După nouă ani, o nouă pictură murală în inima Timişoarei

0
0
Codru a înlocuit Plai pe calcanul Palatului Weiss FOTO Facebook/Codru
Codru a înlocuit Plai pe calcanul Palatului Weiss FOTO Facebook/Codru

Pe calcanul palatului Weiss a fost realizată o lucrare artistică pentru promovarea festivalului Codru, care se va desfăşura în perioada 25-28 august 2022, în Pădurea Bistra de lângă Timişoara.

În 2013, Andrei Drăgan şi Negoiţă Cosmos, doi artişti timişoreni, au realizat un desen uriaş pe zidul Palatului Weiss din centrul Timişoarei, pentru a promova festival de world music Plai de la Muzeul Satului Bănăţean. 

Rezultatul a fost “Fata de la Plai”, o tânără îmbrăcată în haine tradiţionale care cântă la un instrument de suflat. La acea vreme era cea mai mare pictură murală din România, lucrarea având o înălţime de 24 de metri şi lată de 14 metri.
 

La nouă ani distanţă, murala făcută pentru Plai a fost înlocuită. De această dată, pe calcanul palatului Weiss a fost realizată o lucrare pentru promovarea festivalului Codru, care se va desfăşura în perioada 25-28 august 2022, în Pădurea Bistra, de lângă Timişoara.

“<Inima Codrului> este proiectul mural prin care ne dorim să învigorăm un perete din inima oraşului, printr-o pictură însufleţită de către cunoscutul artist Flaviu Roua. Personajul feminin, desprins din frunzişul copacilor, învăluit de cântecul păsărilor şi edificat, în acelaşi timp, de zidurile urbane, reprezintă <Inima Codrului> într-o scenă naturalistă plină de prospeţime. Acolo, în <Inima Codrului> unde ne dă întâlnire, se respiră aer adevărat, se ascultă muzică bună, se degustă artă şi se formează o comunitate preocupată de ecologie, grijă şi convieţuire cu natura”, au anunţat organizatorii festivalului Codru.


Codru a înlocuit Plai

Promo pentru Codru FOTO Facebook/Codru
 

Printre formaţiile de peste hotare care vor concerta la Codru se află Hooverphonic, Nneka, Kadebostany şi DubFx. 

Codru a înlocuit Plai
Codru a înlocuit Plai

Fata de la Plai a devenit amintire FOTO Plai


Vă mai recomandăm să citiţi:

Kadebostani şi Hooverphonic, concert în Pădurea Bistra, una dintre cele mai sălbatice zone de lângă Timişoara VIDEO

VIDEO Cum arată Pădurea Bistra, una dintre cele mai sălbatice şi frumoase zone pentru recreere din România 

Mai multe - Timişoara

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite