Planul primarului Robu: Patru poduri noi peste canalul Bega

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una din problemele timişoarei, identificate de primarul Nicolae Robu, este legată de denumirile podurilor de peste Bega

Podurile au fost botezate total anapoda, numele lor neavând nicio legătură cu străzile sau bulevardele din zonă, ba mai mult existând aceste nume în cu totul alte părţi în oraş. 

Spre exemplu, Podul Traian face legătura dintre cartierul Cetate cu bulevardul Mihai Viteazu şi zona Bălcescu, nicidecum cu Piaţa Traian, care are însă apropiere un pod care se numeşte Decebal. 

De pe Podul Ştefan cel Mare se ajunge pe bulevardul Dragalina, în condiţiile în care în Timişoara există şi o stradă Ştefan cel Mare. Podul Eroilor se află în Piaţa Iosefin, chiar dacă în oraş avem bulevardul Eroilor. 

„Nu cred că dacă am face un sondaj în oraş, să întrebăm timişorenii cum se numesc diversele poduri, extrem de puţini ar şti, pentru că, nu ştiu de ce, nu există nicio asociere între numele unui pod şi bulevardul care îl traversează, spre exemplu. Nu este normal dacă ai de exemplu un bulevard Mihai Viteazu şi unul Andrei Şaguna, podul Andrei Şaguna să fie în cu totul altă parte şi podul Mihai Viteazu în cu totul altă parte decât bulevardele. Câteva cred că pot să îşi păstreze denumirile actuale, dar la cele mai multe cred că va trebui să ne gândim la denumiri mai adecvate. Părerea mea personală – nu m-am consultat cu nimeni încă – este că cel mai firesc ar fi ca podurile să primească numele bulevardelor care le traversează”, a spus Robu.

Pe de altă parte, primarul Robu are în plan realizarea a patru poduri noi în Timişoara, la Solventul, Jiul, Bobâlna şi lângă podul Decebal. Trei dintre podurile vechi vor fi aduse la standarde actuale, de la două benzi la patru benzi. 

„Una din marile probleme ale Timişoarei este că nu există destule poduri peste Bega. Pe de altă parte, şi cele pe care le avem nu sunt corespunzătoare, nu au două, respectiv patru benzi curate. Vrem să reabilităm podurile, pentru că se impun lucrări de reabilitare şi cu această ocazie să le şi lărgim. Tocmai am semnat astăzi documentaţia pentru tema de proiectare pentru reabilitarea Podului Ştefan cel Mare, situat pe bulevardul Dragalina, înspre gară, apoi pentru reabilitarea Podului Eroilor, din cartierul Iosefin, şi pentru reabilitarea Podului Muncii, pe bulevardul Iuliu Maniu. Se lucrează la tema de proiectare şi, în 2014, când vom avea toate datele cunoscute, vom lansa licutaţia pentru studiu de fezabilitate, proiect tehnic şi documentaţie de execuţie, iar apoi, în mod eşalonat, vom trece şi la execuţie”, a declarat Nicolae Robu.

Citiţi:


FOTO Ziua Marinei închinată aniversării a 100 de ani de la terminarea Podului Episcopal, numit şi "nereuşitul Pod Carol în miniatură"

FOTO A început operaţiunea de ridicare a podului Michelangelo. Va fi săltat cu 60 de centimetri

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite