Plângere penală împotriva lui Raed Arafat, pentru cele trei zile de carantinare a Timişoarei. „Solicit 1.500 de lei cu titlu de daune morale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat este şeful DSU FOTO Inquam Photo/Geroge Călin
Raed Arafat este şeful DSU FOTO Inquam Photo/Geroge Călin

Ştefan Cojocnean, un cunoscut campion de sporturi extreme din Timişoara, alături de alţi câţiva cetăţeni vor depune o plângere penală împotriva lui Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situatii de Urgentă (DSU).

Într-un gest fără precedent, şeful DSU, Raed Arafat, a trecut peste decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a instituit carantinarea Timişoarei pentru 72 de ore. Acest lucru s-a întâmplat în 21 martie şi a fost criticată de liberalii din Timiş, iar mulţi cetăţeni au ridicat problema legalităţii ordinului emis de Raed Arafat.

Pentru acea decizia, Ştefan Cojocnean, un cunoscut practicant de sporturi extreme, alături de alţi câţiva timişoreni vor depune o plângere penală împotriva lui Raed Arafat.

“Un cadou de Paşte pentru Arafat! Câţiva timişoreni vrem să nu-l uităm pe Arafat şi-i vom depune, ca un exerciţiu democratic, o plângere penală pentru cele trei zile de carantinare ilegală a orasului nostru. Când vom realiza acest exerciţiu democratic? Mâine, 29 sprilie, ora 10 la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara. De ce? Deoarece nu poţi carantina un oraş pe baza unei O.U.G. ci doar in baza unei legi, ne spune Constituţia României. Scopul acestei acţiuni. Să se gândească de o mie de ori atunci când vrea să mai carantineze ilegal Timişoara. Revoluţia bunei guvernări şi fără penali în funcţii publice trebuie sa înceapă ...cu mai multă responsabilitate de acum. Personal mă constitui parte civilă şi solicit 1.500 de lei cu titlu de daune morale pentru cele 3 zile şi pe care îi voi dona unei asociaţii”, a transms Ştefan Cojocnean.

Vă reamintim, prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth (USR), şi el avocat de profesie, a declarat pentru “Adevărul” că Raed Arafat a emis ordinul de carantinare a Timişoarei în baza articolului 7 ind.1 din OUG 11/2020 care prevede că: „Pentru situaţiile în care există un risc iminent pentru sănătatea publică se împuterniceşte secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sau înlocuitorul legal al acestuia să dispună prin ordin orice măsuri necesare pentru prevenirea şi combaterea efectelor, inclusiv stabilirea unor zone de carantină, restricţii temporare de circulaţie, precum şi măsuri de evacuare, care sunt obligatorii pentru toate instituţiile publice centrale şi locale”.

Ordonanţa de Urgenţă care îi dă puteri depline lui Raed Arafat a fost aprobată prin Legea 20/2020.

În forma sa iniţială, Ordonanţa de Urgenţă nu includea articolul care îi permite lui Raed Arafat să instituie carantina, prevederile fiind introduse ulterior, în Parlament, odată cu aprobarea legii.

Vă mai recomandăm:

Şeful CJ Timiş: Prelungirea carantinei de către Raed Arafat este o bătaie de joc la adresa timişorenilor

Cât de legal este ordinul prin care Raed Arafat a carantinat Timişoara trecând peste capul autorităţilor judeţene

A plătit o amendă cu monedele din puşculiţa nepotului: Este modul meu de a-mi arăta nemulţumirea faţă de o amendă abuzivă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite