Optimism rezervat la naţionala de handbal înainte de Mondialul din Serbia: „Ar fi onorant şi locul opt”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala României de handbal fete va pleca joi seara în Serbia, pentru turneul final al Campionatului Mondial, care se va desfăşura în perioada 6-21 decembrie

Naţionala feminină de handbal a României este pregătită pentru plecarea în Serbia, la turneul final al Campionatului Mondial. Jucătoarele pregătite de Gheroghe Tadici s-au oprit la Timişoara, înainte de plecarea la Novi Sad, oraşul care găzduieşte meciurile din Grupa D. Miercuri seara, româncele au jucat un meci amical, în Sala Olimpia, cu Angola, o altă echipă participantă la Mondiale, câştigat cu 28-18.

Handbalistele tricolore mai au programat două antrenamente, iar seara joi seara urmează să facă deplasarea în Serbia.

“Jucătoarele sunt bucuroase să reprezinte România. Este o mare onoare pentru ele. După Jocurile Olimpice este cea mai importantă competiţie continentală, care se organizează din doi în doi ani. Suntem singurul sport de echipă care reprezintă constant România la toate turneele finale. Am avut la dispoziţie două săptămâni să pregătim împreună Campionatul Mondial”, a spus Gheorghe Tadici, selecţionerul României.

Faţă de Campionatul European din 2012, care s-a desfăşurat tot în Serbia, echipa României are în componenţă zece jucătoare noi. Este o echipă mult întinerită şi construită în vederea Jocurilor Olimpice din Brazilia, din 2016.

“Toate cele zece jucătoare sunt tinere şi foarte tinere, ele trebuie să ducă ştafeta mai departe. Sunt fete talentate, dar care nu au fost până acum la niciun turneu final de Campionat European, Mondial sau Olimpic. Omogenitatea echipei se bazează pe relaţiilor lor de joc de la echipele de club, unde joacă împreună”, a mai spus Tadici.  

România cotată cu şansa a opta

România este cotată la casele de pariuri pe locul opt la Mondiale. Oficialii echipei au arătat un optimism moderat şi susţin că ar fi bună şi o clasare pe locul opt.

“Cred că ar fi onorantă şi această poziţie. Nu cunosc multe domenii în care România să fie pe locul opt în lume. Ar fi bine să fim în primele opt”, a afirmat Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Gheorghe Tadici a primit permisiunea din partea Federaţie Române de Handbal să suplimenteze lotul cu încă o jucătoare. Astfel, în loc de 16, Tadici va avea la dispoziţie 17 sportive. Încă nu s-a decis însă asupra lotului, pentru că trebuie să lase acasă două dintre jucătoarele care se află în mini-cantonamentul de la Timişoara. Una dintre cele care probabil vor rămâne acasă va fi portăriţa Mirela Nechita, care este şi accidentată.

Puţine bilete cumpărate de români

Naţionala României se bazează pe suportul spectatorilor care vor face deplasarea la Novi Sad, aflat la o distanţă de 140 de kilometri de Timişoara. Deocamdată românii nu s-au înghesuit să cumpere bilete. Conform unor situri de sport din Serbia, circa 150 de bilete au fost comandate din România. Anul trecut, la Campionatul European, la meciurile de la Vârşeţ, jucătoarele s-au simţit ca acasă, Arena Millenium fiind plină cu suporteri veniţi în special din Banat.

“Vor fi în tribune şi 50 de sportivi de la clubul CSU Timişoara, încă 40 de la Zalău. Vor veni suporteri de la Bucureşti, Oradea, Cluj şi mulţi din Banat. La Campionatul European de anul trecut, la Vârşeţ, ne-am simţit de parcă am fi jucat în România”, a mai spus Tadici.

Primul meci cu Tunisia

Antrenorul echipei susţine că la un turneu final întotdeauna primul meci este cel mai important. România va juca, de la ora 20.15, cu Tunisia, o echipă care la prima vedere pare să fie mai accesibilă.

“Să nu uităm însă că sunt jucătoare bune. Nouă dintre ele joacă în Europa, la echipe puternice. Cinci evoluează în campionatul Franţei, au o jucătoare la Viborg, una la Trondheim”, a avertizat Gheorghe Tadici.
  
România va juca în Grupa D, alături de Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia şi Australia.

Iată programul României:

Sâmbătă, România-Tunisia
Luni, România-Australia
Marţi, România-Germania
Joi, România-Ungaria
Vineri, România-Cehia

Lotul României care se află la Timişoara:

Portari:

Paula Ungureanu (HCM Baia Mare), 33 ani
Mirela Nichita (SCM Craiova), 28 ani
Denisa Dedu (Corona Braşov), 19 ani
Talida Tolnai (Krim Ljubliana),34 ani

Extreme-stânga

Valentina Ardean-Elisei (Cetate Deva), 31 ani
Nicoleta Dincă (SCM Craiova), 25 ani
Elisa Buceschi (HCM Baia Mare),20 ani

Extreme-dreapta

Adriana Nechita (HCM Baia Mare), 30 ani
Aneta Pârvuţ (HCM Baia Mare), 24 ani
Laura Chiper (Corona Braşov),24 ani

Linia de 9m

Cristina Neagu (ZRK Buducnost), 25 ani
Luciana Marin (HCM Baia Mare), 25 ani
Aurelia Brădeanu (Corona Braşov),24 ani
Adriana Ţăcălie (Corona Braşov), 24 ani
Cristina Zamfir (Corona Braşov),24 ani
Gabriela Perianu (Dunărea Brăila),19 ani

Pivoţi

Oana Manea (Krim Mercator),28 ani
Crina Pintea (HC Zalău), 23 ani
Gabriela Ciuculete (HC Zalău), 26 ani

Citeşte şi:

FOTO România-Angola 28-18. Ultimul examen înainte de Mondialele din Serbia

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite