O stradă închisă de Miliție încă din anii 50, redată timișorenilor. Au început demolările FOTO VIDEO

0
0
Publicat:

Strada Cezar din Timișoara, care făcea legătura între bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor, a fost închisă de foarte mulți ani. Proprietarii a două vile sunt nevoiți să accepte că strada va reveni în domeniul public.

Demolare pe strada Cezar FOTO captură video
Demolare pe strada Cezar FOTO captură video

Strada Cezar, închisă cu mulți ani în urmă cu garduri, revine orașului. Echipele primăriei au început, luni, 22 aprilie, demolările. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat dispoziția de demolare pentru a recupera strada care va face legătura între bulevardul C.D. Loga și Parcul Copiilor.

„Era necesar să demolăm. În primul rând pentru demnitatea orașului. Noi nu ne mai putem permite să închidem ochii, să acceptăm că în trecut s-au furat niște terenuri, și în continuare aceste terenuri rămân furate. Sunt reguli, există lege, așa că e foarte necesar. În al doilea rând, această stradă chiar are o utilitate. Vedem aici fațada impunătoare de la liceul Loga. Așa era gândită strada. Să lege liceul de Parcul Copiilor (...). În CF scrie foarte clar, Primăria Municipiului Timișoara. Că au fost vremuri în care astfel de situații au fost acceptate sau nu s-au reglementat, pot să înțeleg, dar vremurile s-au schimbat, trebuie să respectăm legea. Nu este o situație singulară, mulți au folosit haosul, un haos intențional din interiorul Primăriei Timișoara (...). Redăm această stradă timișorenilor! Nici pe malul Begăi nu am demolat ca să demolăm, ci să redăm ceva timișorenilor”, a spus primarul Dominic Fritz.

Demolare pe strada Cezar FOTO captură video
Demolare pe strada Cezar FOTO captură video

Vechea stradă, blocată cu poartă și gard, era în ultimele decenii în proprietatea a două clanuri, care au realizat și câteva construcții pe domeniu. De precizat că strada era deja închisă înainte ca ei să devină proprietari.

„Trebuia să mă anunți din timp. Acum patru ani erau alții în locul tău, ăia de nu au venit să demoleze. Ai venit tu acuma de acolo (N.R.: Germania). De unde ai venit?! (...) Primăria ne-a dat aprobare să construim, de la toți oamenii mari. Eu n-am știu că era stradă înainte. Dacă știam, puneam eu atâția bani aici? (...) O să mergem la oameni mai mari, să vedem dacă aveți dreptul să câștigați terenul ăsta”, a spus proprietarul uneia dintre vilele de pe bulevardul Loga.

Demolare pe strada Cezar FOTO captură video
Demolare pe strada Cezar FOTO captură video

După ce se vor demola construcțiile ridicate, strada va fi redeschisă în regim pietonal și velo.

Subprefectul Ovidiu Drăgănescu, care are casă chiar în acea zonă, a ținut să vină cu anumite precizări legate de închiderea străzii Cezar.

Încă din anii 1950 exista actuala configurație a acestei străzi (Cezar), o alee de fapt, ce a figurat întotdeauna doar pe hârtie! Aleea de 20 metri a fost modificată prin anii '50 de către Miliția județului Timiș. Sediul Miliției era chiar în clădirea de pe Loga nr 38, cea cu gardul în discuție (…) Pe acea <stradă> există și acum două garaje ale prefecturii, între cele două vile. În anii 2005-2009, când eram prefect, acolo se parcau cele două autoturisme principale ale instituției. Poarta de fier exista cu mult înainte de a se muta acolo Banca Agricolă. Apoi a fost sediul PSD. După anii 2000 se retrocedează și apar clanurile. Care nu mai aveau ce să închidă pentru că era închisă curtea de jumătate de secol. Dar dacă tot reveniți la starea inițială, demolați și cealaltă construcție ilegală făcută la repezeală și în dispreț de Internele de atunci”, a precizat Ovidiu Drăgănescu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite