O nouă victorie a Primăriei Timișoara în cazul ștrandul Termal. „Este una din marile țepe date bugetului local în ultimii zece ani”

0
Publicat:

Primăria Timișoara a câștigat definitiv la Tribunalul Timiș procesul împotriva GPG Company SRL (Ștrandul ZHH/fostul Termal), care a ocupat fără plată o suprafață de 12.707 metri pătrați din domeniul public, începând cu anul 2014.

Ștrandul Termal din Timișoara FOTO PMT
Ștrandul Termal din Timișoara FOTO PMT

În luna iunie 2021, Primăria Timișoara a demarat în instanță acțiunea de evacuare necondiționată a celor care ocupă ilegal acest spațiu. După victoria obținută de Primăria Timișoara la Înalta Curte de Casație și Justiție, prin care a obligat societatea GPG Company SRL, care a gestionat ștrandul ZHH din Timișoara (fostul ștrand Termal) la plata către Primărie a 7,5 milioane lei, plus încă 31.121 euro pe lună până la eliberarea spațiului, și Tribunalul Timiș a dat câștig de cauză Primăriei Timișoara. Astfel, societatea este obligată să evacueze incinta ștrandului.

Continuăm acțiunile de recuperare a patrimoniului Timișoarei. Este șocantă nepăsarea și complicitatea celor care au condus orașul înaintea mea și care au închis ochii la ce se întâmplă cu patrimoniul Timișoarei. Ștrandul Termal este una din marile țepe date bugetului local în ultimii zece ani, de așa-ziși investitori. Practic, cei de acolo au făcut bani de pe urma ștrandului care este al Municipiului Timișoara, fără să plătească la bugetul local. Fie că sunt terenurile de pe malul Begăi sau casele de pe Loga și din zona istorică, nu renunț până când tot ce e al orașului se reîntoarce în folosința orașului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Ștrandul Termal din Timișoara FOTO PMT
Ștrandul Termal din Timișoara FOTO PMT

Primăria va începe acțiunea de evacuare. Deja a pornit un proces pentru demolarea unei clădiri ridicate fără autorizație de construire. 

Mai mult, având în vedere atitudinea necooperantă a reprezentanților GPG Company SRL, Primăria Timișoara a promovat și o acțiune de antrenare a răspunderii administratorului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv. Acțiunea se află în prezent pe rol la Tribunalul Timiș.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite