O intersecție din Timișoara, proaspăt modernizată, trebuie spartă și refăcută. Au fost greșite liniile de tramvai

0
Publicat:

O intersecție din Timișoara trebuie refăcută după ce liniile de tramvai au fost montate greșit, prea aproape de un stâlp, împiedicând circulația tramvaielor. Potrivit viceprimarului Ruben Lațcău, problema nu este la stâlp, ci la liniile de tramvai. 

Intersecția în care trebuie refăcute liniile de tramvai FOTO FrameD Future Production/Youtube
Intersecția în care trebuie refăcute liniile de tramvai FOTO FrameD Future Production/Youtube

Primele teste pe noua linie de tramvai de pe bulevardul Cetății, refăcut complet cu 22 de milioane de euro, a fost un eșec. Așa cum a arătat Opinia Timișoarei, cu ocazia testelor s-a constatat că la intersecția dintre Calea Torontalului și Cetății, tramvaiul lovește un stâlp în momentul în care virează la dreapta de pe Torontalului pe Cetății.

„Până săptămâna viitoare, constructorul ne va prezenta situația clară de pe șantier și soluția pentru toate problemele găsite. Firma contractată are responsabilitatea de a testa infrastructura și de a remedia, pe propria cheltuială, deficiențele identificate pe parcursul lucrărilor”, anunța viceprimarul Ruben Lațcău, după testele eșuate.

Luni, 5 decembrie 2023, viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat că în urma verificărilor s-a ajuns la concluzia că problema nu este a stâlpului care împiedică circulația, deficiențele fiind de execuție a liniei de tramvai. Tocmai din acest motiv, intersecția cu probleme trebuie spartă și refăcută linia.

„Problema este efectiv la linia cale. Va trebui refăcută o parte din acea intersecție. Am avut discuții cu cei de la Porr (N.R.: constructorul). Vor începe să refacă această intersecție de la fundație înapoi în așa fel încât să ne asigurăm că la sfârșit avem o intersecție total funcțională”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Potrivit viceprimarului, „eroarea este una de execuție, nu una de proiectare”. „Lucrările trebuie terminate până în 28 decembrie. În cazul în care problema nu este rezolvată se pun în discuție penalități”, a mai declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite