Cel mai mare proiect de infrastructură din Timişoara. 24 de milioane de euro pentru un bulevard spectaculos VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul de pe Calea Bogdăneştilor
Şantierul de pe Calea Bogdăneştilor

Transformarea completă a Căii Bogdăneştilor va costa peste 24 de milioane de euro, bani proveniţi în mare parte din fonduri europene.

Şantierul de pe Calea Bogdăneştilor este cel mai mare proiect de infrastructură aflat în execuţie în acest moment în Timişoara, acesta vizând atât reabilitarea drumului, cât şi modernizarea liniei de tramvai pe Traseul 5, pe o distanţă de peste 2,25 kilometri (plus 0,45 kilometri - zona buclei de întoarcere). 

Mai exact, proiect prevede reabilitarea străzii Calea Bogdăneştilor de la intersecţia cu Bulevardul Cetăţii şi până la bucla de întoarcere din cartierul Ronaţ. Linia de tramvai va fi dublă, va fi amplasată pe mijlocul şoselei şi încadrată de spaţii verzi cu arbori.    

Infrastructura rutieră va fi reconfigurată: partea carosabilă va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, câte două pe sens. Totodată, pe Calea Bogdăneştilor se vor amenaja trotuare şi piste pentru biciclete pe ambele sensuri. 

Lucrările au început anul acesta, în luna martie.  

„Am cerut îmbunătăţirea proiectului iniţial, astfel încât la final vom avea 2,85 kilometri de piste moderne şi sigure, de 1,5 metri lăţime şi trotuare cu lăţimea corespunzătoare de 2 metri. 

Am salvat copacii cu valoare dendrologică, pe care, cu sprijinul Direcţiei de Mediu şi al SDM, i-am transplantat. În locul celor care nu au putut fi salvaţi, vom planta 336 de arbori tineri, nu puieţi. Modernizarea liniei de tramvai va duce la creşterea vitezei medii de circulaţie a tramvaielor. Adică, întreaga zonă va deveni la finalizarea lucrărilor un culoar de mobilitate, cu alternative reale pentru toţi participanţii la trafic: pietoni, biciclişti, utilizatori ai transportului public şi şoferi”, a transmis primarul Dominic Fritz. 

„Stadiul lucrărilor din acest moment îl puteţi vedea în filmarea alăturată. În ultimele două luni s-a lucrat la partea de reţele subterane (gaz, apă, canal, termoficare) şi lucrările vor continua în luna noiembrie. Pe partea dreaptă, cum te deplasezi dinspre centru spre capăt de Ronaţ, racordurile au fost finalizate. Pe partea stângă, racordul la termoficare este finalizat, la fel şi cel la gaze, iar canalizarea este în proporţie de 50% racordată la canalul colector”, a mai spus Dominic Fritz.  

Bogdanestilor

Transformarea completă a Căii Bogdăneştilor va costa peste 24 de milioane de euro, bani proveniţi în mare parte din fonduri europene prin Axa de finanţare 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. 

Bogdanestilor
BogdanestilorVă mai recomandăm:

Peste 150 de pomi tăiaţi pentru modernizarea căii Bogdăneştilor: În locul lor vom planta 336 de arbori care au atins maturitatea, şi nu beţe

„Operaţiunea Teiul“. Cum a scăpat de drujbă copacul plantat de un timişorean în ziua în care i s-a născut copilul

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite