O asistentă de la Spitalul CFR din Timişoara a fost testată pozitiv cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul CFR din Timişoara FOTO Pressalert
Spitalul CFR din Timişoara FOTO Pressalert

Asistenta de la Spitalul Clinic CFR din Timişoara a fost transferată cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş".

Asistenta de la Spitalul Clinic CFR din Timişoara, angajată pe secţia Medicină Intenrnă, a prezentat simptome, în ziua de luni. Medicul de gardă a observat imediat tabloul clinic şi a decis să i se facă şi testul pentru Covid19. 

„Medicul de gardă a luat imediat măsurile pentru informare. A fost anunţat medicul epidemilog al spitalului, respectiv s-au urmat paşii recomandaţi de Institutul de Sănătate Publică. După recoltare de probe, persoana a fost trimisă în izolare, la domiciliu, în aşteptarea rezultatului testului”, a spus Adela Filipescu, purtător de cuvânt la Spitalul CFR. 


Rezultatul pozitiv a sosit marţi, iar asistenta a fost transportată cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”, principalul centru medical pentru infecţia cu coronavirus în Timişoara.

Cei de la spitalului CFR, împreună cu DSP Timiş, au efectuat o anchetă epidemiologică, s-au identificat contacţii direcţi care au fost trimişi în izolare la domiciliu. Şi aceştia urmează să fie testaţi prin metoda PCR.

Asistenta îşi mai desfăşoară activitatea şi în alte două centre medicale private din Timişoara, unde, de asemenea, urmează să se facă o anchetă epidemilogică.

Vă reamintim, la sfârşitul lunii martie, mai multe asistente şi infirmiere de la Spitalul Clini CFR din Timişoara şi-au dat demisia, invocând lipsa materialelor de protecţie. Spitalul CFR din Timişoara, conform Planului Alb, era spital de linia a doua de intervenţie, care urma să prea pacienţi de la spitalul de boli infecţioase doar în cazul în care acest spital nu va mai avea locuri pentru pacienţi. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite