Nicolae Robu, relansat în politica mare cu căieli pentru porcăreli: „Suntem oameni raționali”

0
Publicat:

Președintele CJ Timiș și al PNL Timiș, Alin Nica, și fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, care s-au atacat dur după alegerile locale din 2020, s-au împăcat pentru câștigarea alegerilor din 2024. „Acest tandem este tandemul de care adversarii noștri ar trebui să se teamă”, a spus Nica.

Alin Nica și Nicolae Robu s-au împăcat pentru a câștiga alegerile din 2024 FOTO Daniel Dancea
Alin Nica și Nicolae Robu s-au împăcat pentru a câștiga alegerile din 2024 FOTO Daniel Dancea

„Nu construim un partid de interlopi, așa că Nicolae Robu îi poate recupera în proiectul lui dubios de a redeveni primar”, spunea Alin Nica după alegerile din 2020, când PNL Timiș a fost măcinat de un puternic conflict intern. „Niciodată nu o să fac echipă cu ei” /„Acești indivizi au făcut atmosfera irespirabilă în PNL Timiș”, spunea Robu, la rândul lui, despre președintele PNL Timiș Alin Nica și secretarul general Dănuț Groza.

În momentul în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat, Nicolae Robu a transmis că prima sa opțiune este de a candida din partea PNL. Robu a mai anunțat că în cazul în care PNL nu îl susține va candida independent.   

Văzând sondajele de opinie care îl dau pe Robu cu șanse pentru recâștigarea Primăriei Timișoara, conducerea PNL Timiș a decis să îngroape securea războiului și să îl susțină pe Nicolae Robu pentru a candida la Primăria Timișoara din partea PNL.

După  ce, în urmă cu o săptămână, candidatura lui Robu a fost validată în ședința birourilor politice reunite (Biroul Politic Județean și Biroul Politic Local), Alin Nica și Nicolae Robu au organizat joi 9 noiembrie 2023 o primă conferință de presă comună după împăcare.

„Adversarii noștri sunt foarte afectați de decizia noastră și ar trebui să fie. Acest tandem este tandemul de care ei ar trebui să se teamă cel mai mult. Această alăturare le poate provoca, mai ales adversarilor noștri, tentația de a readuce în spațiul public anumite declarații pe care noi le-am făcut în trecut. Faptul că ne vedeți astăzi împreună arată că suntem oameni raționali care au în primul rând dorința de a face bine pentru cetățenii Timișoarei. Divergențele pe care le-am avut în trecut sunt nesemnificative față de ce își doresc timișorenii și față de ce trebuie făcut în Timișoara și în județul nostru”, a declarat Nica.

La rândul său, Nicolae Robu a spus că regretă „declarațiile făcute în trecut” și a dat asigurări că are o „capacitate de acceptare incomparabilă cu cea pe care a avut-o altădată”. Robu a admis că a greșit în relația cu presa, spunând că a fost provocat și a răspuns pentru că „a păstrat în el o doză de infantilism”.

Referitor la disputele din PNL, în cadrul cărora s-au aruncat vorbe grele, Robu a declarat că „n-ar fi trebuit să își aibă locul”. „Le regretăm. Până la urmă în viață apar momente de macaz și trebuie să decizi dacă te orientezi pe mizele mărunte sau dacă lași la o parte aceste mize mărunte și te focalizezei spre mize mari. Ce înseamnă acele vorbe regretabile? Nimic în comparație cu a lăsa în urma ta lucruri făcute pentru orașul tău, pentru comunitatea în care trăiești, pentru țara ta”, a declarat Nicolae Robu.

Președintele PNL Timiș, care a negat tensiunile din PNL Timiș și tentativa de înlocuire a sa din funcție, a mai declarat că în următoarele săptămâni va fi lansat proiectul comun pe care Nica și Robu îl au pentru Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite