Candidat PNL pentru Primăria Timișoarei. Viceprimarul Cosmin Tabără și-a anunțat intrarea în cursă

0
Publicat:

După ce Nicolae Robu, fostul primar liberal al Timișoarei, a anunțat, la finalul anului 2022, că va candida independent pentru realegerea în funcția, PNL a prezentat primul candidat al partidului.  

Cosmin Tabără FOTO Facebook
Cosmin Tabără FOTO Facebook

Viceprimarul Cosmin Tabără, președintele Organizației PNL Timișoara, este primul care și-a anunțat candidatura în PNL pentru funcția de primar. Liberalii au făcut anunțul după ce în 28 decembrie 2022, Nicolae Robu, fostul primar liberal al Timișoarei, a spus că va candida independent pentru realegerea în funcția de primar.

Cosmin Tabără trebuie să aștepte și alți candidați interesați din PNL. Anunțul a fost făcut de Alin Nica, președintele PNL Timiș.

PNL este un partid viu cu oameni care trăiesc politica. În PNL competiția este un mod de viață și de aceea mă bucur să anunț că avem prima candidatură pentru postul de primar al Timișoarei. Competiția pentru această poziție extrem de importantă a fost deschisă de viceprimarul Timișoarei și președintele Organizației PNL Timișoara, Cosmin Tabără. Vreau să îl felicit pe colegul nostru pentru curaj și îi urez succes în competiția internă.

Sper ca de acum încolo să prindă curaj și alți colegi deoarece PNL nu duce lipsă de profesioniști și de oameni competenți care se pot angaja într-o astfel de luptă. Am dorit ca din acest an să lansăm un mod democratic de a propune candidați pentru cele mai importante posturi din administrație.

Consider că prima condiție pentru a candida la o funcție este validarea din partea partidului și, cum altfel am putea obține această validare decât mergând la baza partidului, la membri noștri, la oamenii cei mai îndreptățiți să propună un candidat pentru o funcție administrativă”, a transmis Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Alin Nica a adăugat că s-au dus vremurile în care dacă cineva “se dă bine pe lângă șefu” ajunge pe o listă, fără să conteze dacă are vreo competență pentru funcția la care candidează și fără ca membrii PNL să își dea girul pentru candidatură.

Lista deschisă și pentru Consiliul Județean Timiș

De asemenea, Alin Nica a anunțat intrarea în competiția internă pentru postul de președinte al Consiliului Județean Timiș.

Acum, înainte să propunem electoratului candidați, aceștia vor trece prin filtrul alegerilor interne. Candidații nu mai apar din spatele ușilor închise. Și, dacă am ajuns aici și avem un prim candidat pentru postul de primar al Timișoarei, vreau să îmi anunț și eu intrarea în competiția internă pentru postul de președinte al Consiliului Județean Timiș. Ca și în cazul Primăriei Timișoara, și aici, lista este deschisă pentru orice membru PNL care are un program și proiecte care să îi permită să obțină votul membrilor de partid astfel încât să fie desemnat candidatul nostru pentru această funcție”, a mai spus Alin Nica.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite