Nereguli în restaurantele marilor centre comerciale, precum şi în zona centrală a Timişoarei. OPC a aplicat amenzi de peste 350.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un restaurant din centrul Timişoarei a fost închis temporar FOTO ANPC
Un restaurant din centrul Timişoarei a fost închis temporar FOTO ANPC

În urma acţiunilor făcute de Protecţia Consumatorilor în Timişoara, în perioada 16 mai-6 iunie 2022, s-au aplicat 27 amenzi în valoare de 354.000 lei şi trei avertismente.

Timp de trei săptămâni, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş a desfăşurat o serie controale operative la unităţile de alimentaţie publică aflate în incinta marilor centre comerciale, precum şi în zona centrală a Timişoarei. Acestea s-au realizat în contextul unor tematici de control naţionale, locale sau pentru cercetarea reclamaţiilor, dar puteau fi şi controale operative.

Au fost verificaţi, pană acum, 25 de operatori economici.
 

În urma acestor acţiuni, comisarii CJPC Timiş au aplicat 27 amenzi în valoare de 354.000 lei şi trei avertismente.
 

S-a luat decizia de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului a produselor cu deficienţe în valoare de aproximativ 30.000 lei, un restaurant a fost închis pe o durată de şase luni. De asemenea, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficenţelor pentru nouă unităţi.
 

“Dintre cele mai importante nereguli au fost comercializarea unor produse cu data durabilităţii minimale depăşită, depozitarea neconformă a unor produse alimentare folosite ca materii prime, folosirea unor spaţii de lucru şi de depozitare neigienizate corespunzător, utilizarea unor spaţii de refrigerare-congelare neigienizate şi depozitare necorespunzătoare. S-au comercializat produse fără a avea termene de valabilitate afişate pe etichetă şi s-au folosit tăvi şi cuptoare neigienizate corespunzător, dar s-au descoperit şi ingrediente cu termen expirat sau utilizarea unor cântare neverificate metrologic”, a transmis Mihai Alin Gubrandru, comisar şef adjunct al CJPC Timiş.
 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) derulează operaţiunea ”Caravana consumatorilor”, care îşi propune realizarea unei abordări de control unitare, la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale instituţiei, astfel încât intensitatea şi frecvenţa acţiunilor de verificare a operatorilor economici din întreaga ţară să păstreze acelaşi ritm al desfăşurării.


Vă mai recomandăm să citiţi:
 

Amenzi de peste jumătate de milion de lei aplicate de ANPC operatorilor din Centrul Vechi

Comisia Europeană: „Intră în vigoare norme mai stricte în materie de protecţie a consumatorilor, adaptate erei digitale”
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite