MultipleXity, noul centru de artă şi tehnologie din Timişoara, intră în licitaţie pentru execuţie. Cum se va transforma muzeului de tramvaie Corneliu Miklosi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiect Multiplexity Timişoara
Proiect Multiplexity Timişoara

Primăria Timişoara a scos la licitaţie lucrările de execuţie pentru reabilitarea zonei exterioare a Muzeului Corneliu Mikloşi, în cadrul proiectului „Centrul pentru Artă, Tehnologie şi Experiment, MultipleXity - Faza I”.

Timişoara va fi Capitală Europeană a Culturii în anul 2023, iar prin dosarul de candidatură s-a angajat la realizarea unor obiective de infrastructură culturală. 

MultipleXity - Centrul pentru Artă, Tehnologie şi Experiment este cea mai mare investiţie asumată de Primăria Timişoara, intră în licitaţie deschisă pentru execuţie. 

Primăria a scos la licitaţie lucrările pentru reabilitarea zonei exterioare Muzeului Corneliu Mikloşi, în cadrul proiectului „Centrul pentru Artă, Tehnologie şi Experiment, MultipleXity - Faza I”. 

Faza I a proiectului prevede reabilitarea ansamblului exterior Muzeului “Corneliu Mikloşi” pentru a-i păstra caracterul tehnic, inclusiv toate elementele aferente şinelor de tramvai. Pavajul, mobilierul şi iluminatul vor fi modernizate pentru a crea un spaţiu dedicat nucleului creativ din Timişoara. 

Investiţia vizează modernizarea sau realizarea a 2.408 metri pătraţi de suprafaţă pavată cu piatră naturală, 1.012 metri păptraţi de suprafaţă vegetală şi 857 metri pătraţi de suprafaţă plantată cu graminee şi plante perene. 
 

De asemenea, 19 arbori vor fi plantaţi în acest spaţiu, iar cei trei pini maturi vor fi păstraţi.  

Valoarea totală a investiţiei este de 2.925.741 lei, din care 1.989.084 lei pentru construcţie şi montaj. Valoarea pentru licitaţia de execuţie este de 2.436.348 lei. 

Multiplexity Timişoara

Primăria Timişoara derulează în acest moment mai multe proiecte de pregătire a infrastructurii culturale în perspectiva anului 2023. Astfel, sunt în derulare lucrările de reconversie a trei foste cinematografe, care se vor transforma în centre culturale de cartier: Studio, Dacia şi Victoria, precum şi renovarea fostului Spital de Dermatologie şi transformarea acestuia într-un Centru Multicultural.  

Lucrările la ultimele trei obiective - Cinematografele Dacia şi Victoria, precum şi cele de la Centrul Multicultural sunt cofinanţate de Ministerul Culturii, care a alocat pentru acestea 22,5 milioane de lei.  

De asemenea, Turnul de Apă din Iosefin se va transforma într-un spaţiu expoziţional şi va fi redat comunităţii timişorene, printr-un proiect pe fonduri norvegiene.


VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

FOTO Câştigătorul concursului de soluţii pentru centrul MultipleXity din Timişoara. Proiect de 623.000 de euro


FOTO Centrul MultipleXity se va construi în fostele depouri de tramvaie. Investiţia se ridică la 12 milioane de euro
 

S-a dat startul lucrărilor la Studio. Trei milioane de euro pentru cinematograful închis de peste 20 de ani FOTO VIDEO

FOTO Cum arată proiectul cinematografului de artă din Timişoara, finanţat de francezi şi donat primăriei pentru a face lucrările

FOTO Proiecţii de filme pe acoperiş. A fost prezentat proiectul futurist pentru Cinema Studio. “O adevărată bijuterie în plin centrul oraşului”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite