Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, e dispus să renunţe la anumite clădiri în interesul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Robu şi Mircea Duşa au vizitat Spitalul Militar din Timişoara
Nicolae Robu şi Mircea Duşa au vizitat Spitalul Militar din Timişoara

Mircea Duşa, ministrul Apărării Naţionale, a venit la Timişoara, pentru a rezolva problemele legate de clădirile aflate în proprietarea armatei

Mircea Duşa a venit la Timişoara în urma scandalul pornit din dorinţei primarului Nicolae Robu, de a muta Clinica de Dermatologie în Spitalul Militar. Responsabilii spitalului MAPN-ului nu au dorit să discute cu Robu, chiar dacă acesta a făcut publică informaţia că Spitalul Militar funcţionează într-o clădire care aparţine municipalităţii.

În urma refuzului de cooperare din partea conducerii Spitalului Militar, Nicolae Robu a anunţat că în Timişoara există mai multe clădiri ale armatei, dar care în acte aparţin primăriei.

“Sunt o persoană a dialogului. Am dorit să analizăm mai multe locaţii în municipiul Timişoara, care sunt ale Ministerului Apărării Naţionale, iar dacă noi considerăm că nu mai sunt necesare armatei le vom oferi pentru diferite obiective de dezvoltare socială”, a declarat Mircea Duşa, care a fost primul ministru al Apărării care vizitează Spitalul Militar din Timişoara.

Mircea Duşa a refuzat să răspundă la întrebările legate de o posibilă mutare a Clinicii de Dermatologie, în clădirea Spitalului Militar. A ţiunut să precizeze însă că MAPN este dispus să renunţe la clădirile şi terenurile pe care nu le foloseşte.

“Voi analiza dacă există posibilităţi de a disponibiliza un spaţiu. Sunt şapte locaţii, clădiri şi terenuri, pe care armata nu le mai foloseşte şi care vor fi alocate municipalităţii. Avem şi anumite chestiuni pe care le rezolvăm ca parteneri. Vom discuta cu primarul despre toate locaţiile de care noi nu mai avem nevoie. Nu le vom lăsa să se degradeze, ci le vom da municipalităţii să îşi rezolve problemele. Legat de proprietarii în acte ale unor clădiri, există oameni abilitaţi de lege să rezolve problema. Nu vreau să fac politică în această clădire”, a declarat Mircea Duşa.

Ministrul Apărării Naţionale a ţinut să precizeze că se vor face investiţii de modernizare în Spitalul Militar, pentru a ajunge la standard de spital de grad I.

“Spitalul Militar se află în modernizare, am alocat fonduri pentru cumpărarea de aparate, pentru ca militarii şi rezerviştii să poată fi trataţi cum trebuie. În spitalul din Timişoara am văzut şi foarte mulţi civili, care apreciază specialiştii şi profesorii universitari din această instituţie. Doresc ca aparatura să fie de cea mai bună calitate, de ultimă oră. Acesta nu este un spital CFR sau altfel de spital civil. Spitalele militare au misiuni separate şi funcţionează altfel. La situaţii de război, de criză, spitalele miliitare au şi funcţiuni militare. România are misiune militară în Afganistan, în domeniul sănătăţii”, a mai spus Duşa, care a vizitat şi Clinica de Dermatologie.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite